INTIME

Ποζρικίδης: «Η Sportexpo θα φιλοξενεί σχεδόν όλα τα αθλήματα»

Την έναρξη δύο μεγάλων εκθέσεων της Sportexpo και της Freskon προλόγισε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, ο Κ. Ποζρικίδης τόνισε ότι «συνεχίζεται η διαδικασία της διαβούλευσης, περιμένουμε να λήξει, να γίνουν οι σχετικές παρατηρήσεις και όποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στο σχέδιο και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε στην διαδικασία ώστε να πάμε σε δύο εγκρίσεις των υπουργείων και να πάμε για προεδρικό διάταγμα. Ελπίζουμε αυτή η διαδικασία να έχει κλείσει μέσα στο 2019. Ξέρετε οι διαδικασίες του ελληνικού κράτους λίγο καθυστερούνε».

«Παρουσία τεσσάρων υπουργών Αθλητισμού η Sportexpo»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την έκθεση η οποία θα φιλοξενηθεί το επόμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ο Κ. Ποζρικίδης τόνισε ότι «η Sportexpo ήδη ξεκίνησε σήμερα είναι δωρεάν χωρίς είσοδο. Ξεκινήσαμε 9 η ώρα το πρωί για τον απλό λόγο για να έχουμε τα σχολεία, γιατί μπορεί να υπάρχουνε εντυπωσιακά πράγματα μέσα, αλλά νομίζω ότι το σημαντικό αν θέλετε και ο δικός μας προσανατολισμός είναι να έρθουνε οι νέοι, να έρθουνε δημοτικά σχολεία, να έρθουνε γυμνάσια, ακόμα και νηπιαγωγεία για να μυηθούν στον αθλητισμό, στην άθληση. Γιατί νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα η οποία βοηθάει και άλλα πράγματα πέρα από το σώμα.

Υπάρχει ένα τρίπτυχο και εκεί πρέπει να στοχεύσουμε, είναι ο σχολικός αθλητισμός, είναι ο αθλητισμός για όλους που έχουμε και ειδικές δράσεις για ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι κι’ αυτοί έχουν δικαίωμα στην άθληση, κι’ αυτοί πρέπει να συμμετέχουνε και συμμετέχουνε. Το άλλο το κομμάτι είναι το θέμα της οικογενειακής άθλησης, μιλάμε βέβαια για ερασιτεχνικά πράγματα, τα οποία ωστόσο είναι πολύ χρήσιμα για την καθημερινή μας ζωή».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «πέρα από αυτό, 30 ομοσπονδίες, δηλαδή σχεδόν όλα τα αθλήματα, ακόμα και τα αθλήματα τα οποία δεν τα ξέρουμε, μπορούμε να τα μάθουμε. Από εκεί και πέρα επιδείξεις, προσομοιωτές, γήπεδα επισκέψεις δημοφιλών αθλητών, ακριβώς για α κινητοποιήσουμε τον νέο κόσμο να έχει τα πρότυπα αυτά που θεωρούμε ότι σε σχέση με τον αθλητισμό θα πρέπει να έχουνε. Ξεκινήσαμε σήμερα, τα επίσημα εγκαίνια θα είναι αύριο. Πρέπει να σας πω ότι θα έχουμε και τέσσερις υπουργούς Αθλητισμού από Σερβία, Ρουμανία, Κύπρο και φυσικά από Ελλάδα, για να συζητήσουνε κυρίως οι τρεις Βαλκάνιοι για το ενδεχόμενο διεκδίκησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που είχε ανακοινωθεί πριν από 4-5 μήνες ότι μπορεί να υπάρξει μια κοινή πρόταση».

Freskon: Το παρών θα δώσουν εμπορικοί αγοραστές από 35 χώρες

Από την άλλη πλευρά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ ανακοίνωσε πως «η Freskon ξεκινάει αύριο το πρωί, είναι η τέταρτη διοργάνωση και είναι μια εξαιρετική έκθεση, η οποία μπορεί να μην έχει τη δημοφιλία που έχουν οι άλλες εκθέσεις λόγω των αγαπητών αθλημάτων ή άλλων ενεργειών, δραστηριοτήτων κλπ. Είναι μια βουβή έκθεση η οποία όμως συμβάλλει πάρα πολύ στην ελληνική οικονομία. Είναι μια κλειστή έκθεση, αφορά κυρίως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Συμμετέχουν πάνω από 200 εκθέτες, παραγωγοί και έχουμε προσκαλέσει εμείς, με δικά μας έξοδα πάρα πολύ σημαντικούς εμπορικούς αγοραστές από το εξωτερικό, είναι πάνω από 200 και έχουν κλειστεί πάνω από 2.500 ραντεβού. Επίσης έρχονται άλλοι 200 από τα Βαλκάνια. Συνολικά έρχονται οι hosted buyers από 35 χώρες».

Τέλος τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινάει και το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης με τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 8, όπου έρχονται σχολεία και μαθαίνουν, γιατί εκεί νομίζω ότι πρέπει να ρίξει βάρος η ελληνική πολιτεία και εμείς όλοι ως πολίτες. Ακόμα έχουμε και το Dance Festival αλλά και από αύριο τις διαπιστεύσεις του Μαραθωνίου. Όλος ο κόσμος ο οποίος θα τρέξει την Κυριακή θα έρθει μέσα στην έκθεση για να πάρει τις διαπιστεύσεις του».

Loading