“Ποιος δεν θέλει την λειτουργία του Remezzo;”

Ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να «ζωντανέψει» το Remezzo στην Αρετσού Καλαμαριάς και να γίνει πραγματικά χώρος πολιτισμού και αναψυχής , όπως παλιά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ).

propoli

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια αναζωογόνησης του Remezzo ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια διεκδικώντας η δημοτική επιχείρηση της ΔΕΤΕΚ να είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Από καρό το περίφημο Remezzo στην Αρετσού Καλαμαριάς  υπολειτουργεί, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να «ζωντανέψει» και να γίνει πραγματικά χώρος πολιτισμού και αναψυχής, όπως παλιά.

Στις 17 Μαϊου, ο εκπρόσωπος της ΡΕΚΚ στο ΔΣ Στέφανος Καργάκης υπέβαλε πρόταση για πλήρη λειτουργία τη θερινή περίοδο ενός ακόμα χώρου, που απόκαλείται “Chocolaterie”. H πρόταση έγινε δεκτή από όλα τα μέλη εκτός από ένα που συνδέεται στενά με το περιβάλλον του σημερινού Δημάρχου, το οποίο στη συνέχεια κατά ανεξήγητο τρόπο  πέτυχε την αναστολή εφαρμογής της απόφασης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υπολειτουργήσει συνολικά ο χώρος.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση του ΔΣ  με τη χρήση «νομικίστικων» επιχειρημάτων αποβλήθηκε και ένα στέλεχος της ΡΕΚΚ, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου, ο Οδυσσέας Αθανασιάδης, ο οποίος παρακολουθούσε ανελλιπώς και χωρίς αντιρρήσεις τις προηγούμενες συνεδριάσεις, λάμβανε το λόγο και υπέβαλε παρατηρήσεις προς την κατεύθυνση αναζωογόνησης του Remezzo. Φαίνεται σε εκείνη την συνεδρίαση η παρουσία του κρίθηκε ενοχλητική!

Έτσι, διαφαίνεται μία προσπάθεια ενός «σκληρού πυρήνα» της πλειοψηφούσας παράταξης να αποτρέψει με κάθε μέσο την αναζωογόνηση, την επικερδή και  επωφελή εκμετάλλευση του χώρου προς όφελος των Καλαμαριωτών.

Η ΡΕΚΚ, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια αναζωογόνησης του Remezzo ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια διεκδικώντας η δημοτική επιχείρηση της ΔΕΤΕΚ να είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες».

Loading