Πορείες στην Καλαμαριά κατά του «Makedonian Pride»

Δύο πορείας διαμαρτυρίες ενάντια στο «Makedonian Pride» που διοργανώθηκε από μέλη του «Ιερού Λόχου» έλαβαν χώρα νωρίτερα σε διαφορετικές ώρες στην Καλαμαριά. Στις πορείες συμμετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ, αλλά και αντιεξουσιαστές, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

propoli

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι, αντιεξουσιαστές, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου Καλαμαριάς στον πεζόδρομο, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή του πρώτου Makedonian Pride.

Νωρίς το απόγευμα, αντίστοιχη κίνηση πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ στην Καλαμαριά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί το Makedonian Pride του «Ιερού Λόχου» να πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του για την παραχώρηση του χώρου.

Μέλη του «Ιερού Λόχου» συγκεντρώθηκαν σε χώρο κοντά στο δημοτικό κινηματοθέατρο Μενεμένης «Άστρον», όπου ήταν να διεξαχθεί το πρώτο Makedonian Pride, μετά την άρνηση του δημάρχου της περιοχής να τους διαθέσει τον χώρο, και φώναζαν συνθήματα. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

Loading