Πως μπορούν να βοηθήσουν τους πληγέντες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αύριο και μεθαύριο από τις 9 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

propoli

Συγκεκριμένα θα συγκεντρωθούν: Νερά, χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα. Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί.

Είδης πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει επίσης ο Δήμος Αλμωπίας – Πέλλας στα γραφεία της ΔΗΚΕΑ κι ο Δήμος Δοξάτου Δράμας στο δημαρχείο στο Καλαμπάκι και στα δημοτικά καταστήματα (Δοξάτο, Κύργια, Άγιος Αθανασάσιος).

Επίσης ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών ανακοινώνει πως από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ, οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να τα παραδίδουν σε δύο σημεία του δήμου, είτε στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, στην περιοχή Στρεμπενιώτη (στο φυλάκιο) , είτε στο Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου).

Από τον Δήμο Παύλου Μελά, ανακοινώθηκε ότι από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι θα συγκεντρώνεται τα εξής είδη πρώτης ανάγκης:

*Εμφιαλωμένα νερά

*Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κτλ).

*Γάλατα μακράς διάρκεια, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου π.χ. εβαπορέ

*Γάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα.

Όλα τα παραπάνω θα σταλούν στους πληγέντες Δήμους για να διανεμηθούν καταλλήλως.

Επίσης όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις προβολές του θερινού κινηματογράφου του Δήμου μέχρι και την Τετάρτη 1 Αυγούστου, θα συμπεριληφθούν στην αποστολή συμπαράστασης.

Ως σημεία συγκέντρωσης ορίζονται τα παρακάτω:
•Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Νικόπολη
•παιδικοί σταθμοί του Δήμου σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
•Κοινωνικό Παντοπωλείο, 28ης Οκτωβρίου 152 & Γ. Ρίτσου
•ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12
•ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 15
•Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη
•Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη
Ώρες συγκέντρωσης τροφίμων: 08.00 – 14.00

Πληροφορίες: 2310 020160 (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών)

Loading