Ράμπα για ΑμεΑ στην παραλία των Ν. Επιβατών από το Δ. Θερμαϊκού

Φιλική για ΑμεΑ θα είναι και φέτος η παραλία των Ν. Επιβατών, στο Δ. Θερμαϊκού, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τοποθετήθηκε η καινοτόμα ειδική ράμπα – διάταξη «Seatrac», που διευκολύνει την πρόσβαση και τη μετακίνησή ατόμων με αναπηρία.

propoli

Το «Seatrac» αποτελεί ένα τηλεχειριζόμενο και ενεργειακά ανεξάρτητο σύστημα, μη μόνιμο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά, ικανά να ανταπεξέρθουν στις ιδιαιτερότητες του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η κατασκευή είναι φιλική προς το περιβάλλον, μην επιφέροντας αλλοιώσεις ή μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό, ενώ αποσυναρμολογείται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αποκλειστικός σκοπός του είναι να παρέχει σε άτομα, τα οποία παρουσιάζουν αδυναμία ή δυσκολία κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς να δυσχεραίνεται ή να λειτουργεί απαγορευτικά για τη διέλευση των υπόλοιπων λουόμενων. Είναι ιδανικό για άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νεύρο – μυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς – τετραπληγικούς, ασθενείς με πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες, αλλά και άτομα με προβλήματα ισορροπίας.

Το σημείο εξυπηρέτησης με το σύστημα «Seatrac» βρίσκεται παραπλεύρως του καφέ-μπαρ «Mamabloom».

Μαυρομάτης: «Να στηρίξουμε με πράξεις τους συνανθρώπους μας»

«Πιστοί στην πεποίθηση και στο όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας, όπου όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα, για ακόμα μία χρονιά προσφέρουμε τη δυνατότητα της ανεμπόδιστης και ισότιμης πρόσβασης στις παραλίες. Επιδίωξή μας να στηρίξουμε με πράξεις τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, αναβαθμίζοντας και παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές για μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή», δήλωσε για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, και πρόσθεσε:

«Η συμβολή της πλατφόρμας Seatrac έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως σημαντική στην ανακούφιση τόσο των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, όσο και των οικογενειών τους, ενώ συμβάλλει και στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών στις ακτές, καθιστώντας τις φιλικότερες και σε συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα. Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, ο Δήμος Θερμαϊκού έχει καταθέσει φάκελο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για την προμήθεια ράμπας ΑμεΑ, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζεται και η εγκατάσταση ενός επιπλέον συστήματος Seatrac».

Loading