Σε έκθεση ποτών και τροφίμων στην Κίνα η ΠΚΜ

Στη 19η Διεθνή Έκθεση «SIAL CHINA 2018» στη Σαγκάη συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), προκειμένου να πρωθήσει στην Κίνα τα πιο χαρακτηριστικά και ποιοτικά ελληνικά τοπικά προϊόντα. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16-18 Μαΐου.

propoli

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου τροφίμων και ποτών στην Ασία, μια έκθεση που ξεπερνά τους 3.200 εκθέτες από 67 χώρες και τους 101.000 εμπορικούς επισκέπτες.

Μπισμπινά: «Ενισχύουμε την εξωστρέφεια»

«Με τη συμμετοχή της ΠΚΜ στη 19η Διεθνή Έκθεση “Sial China 2018” για δεύτερη συνεχή χρονιά, στηρίζουμε ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, με στόχο την αναγνωρισιμότητα και την προώθησή τους στην αγορά της Κίνας και της ευρύτερης Ασίας. Στο πλαίσιο της συνολικής μας προσπάθειας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των εκλεκτών προϊόντων που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και να διευρύνουμε τις προοπτικές για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα τροφίμων και ποτών, συμμετέχουμε συντονισμένα σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα του εξωτερικού», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Γερακίνα Μπισμπινά.

Πλήθος κόσμου στο περίπτερο της ΠΚΜ

Η εν λόγω έκθεση εδρεύει στη Σανγκάη, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη στην Κίνα, ένα διεθνές οικονομικό και εμπορικό διαμετακομιστικό κέντρο με το πιο πολυάσχολο λιμάνι παγκοσμίως. Προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον των σημαντικότερων εισαγωγέων, διανομέων, επαγγελματιών λιανικής και χονδρεμπόρων της Κίνας.

Πλήθος κόσμου, εμπόρων και αντιπροσώπων, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Phil Hogan, ο οποίος έμεινε ενθουσιασμένος από τη δυναμική παρουσία των ελληνικών προϊόντων, καθώς και ο υπεύθυνος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Σανγκάης Δημήτριος Μίχας, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου της περιοχής.

Loading