Σιμόπουλος για μετρό: «Η λύση Μπουτάρη – Μυλόπουλου είναι λύση φάντασμα»

«Η λύση Μπουτάρη – Μυλόπουλου είναι λύση φάντασμα. Δεν μπορεί να προχωρήσει. Η μόνη λύση είναι η προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση» επανέλαβε μιλώντας στον flash 99,4 και την εκπομπή “Μιλάμε Πολιτικά” σχετικά με την δυστοκία στο σταθμό Βενιζέλου ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην γ.γ. δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.

propoli

Εκτίμησε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης δε θα είναι έτοιμο μέχρι το 2021. «Χωρίς τη Βενιζέλου δεν πρέπει να δοθεί στη λειτουργία, ακόμη και να προχωρήσει η λύση της προηγούμενης κυβέρνησης. Το μετρό θα πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία του για 18 μηνες ώστε να συνδεθεί και ο σταθμός Βενιζέλου» τόνισε.

Επεσήμανε ότι «επίσημα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση. Νομίζω ότι τώρα υπάρχουν πιο ευήκοα ώτα» είπε και πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν ήταν λυμένο. Ήταν όλα επί χάρτου.

Έστρεψε τα βέλη του προς τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη σχετικά με τους χειρισμούς τους στο ζήτημα των αρχαίων του σταθμού της Βενιζέλου.

«Δε θα τον θυμούνται για πολλά πράγματα οι Θεσσαλονικείς. Ο κ. Μπουτάρης έχει εγκλωβιστεί στη Βενιζέλου. Οι εργασίες που γίνονται τώρα στη Βενιζέλου είναι αυτές που προβλέπονταν στην παλιά εργολαβία.

Απαισιόδοξη η πρόβλεψη του κ. Σιμόπουλου για την επέκταση του μετρό προς τα δυτικά. «Δυτικά θα έχουμε μετρό. Χρειάζεται πάνω από ένα δις. Είναι κάτι που θα το δούμε» είπε και ποέβλεψε ότι θα χρειαστεί μία δεκαετία.

Ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη «και κυβερνητικά πρέπει να ρίξουμε το βάρος στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Σχετικά με την αξιοποίηση των στρατοπέδων στην Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «πρέπει να προσελκυθούν και ιδιωτικά κεφάλαια. Με την πολιτεία, τους δήμους και τους ιδιώτες σε ένα ΣΔΙΤ. Τα 1200 στρ. στο Δήμο Παύλου Μελά θα μειώσουν δραστικά την ανεργία».

Επεσήμανε ότι δεν πρέπει «να τσιμεντοποιηθεί η περιοχή. Φέρτε ιδιώτες ώστε να μειώσετε και τα δημοτικά τέλη και να βελτιώσετε και τις υπηρεσίες».

Σχετικά με την πρώτη εικόνα της νέας κυβέρνησης ανέφερε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα παραπάνω παρά όσα υποσχέθηκε. Θα κινηθεί καθαρά παρά τα όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά. έχει check list και βαζει point».

Loading