Σιμόπουλος: «Η κυβέρνηση οικειοποιείται τα δημόσια έργα»

«Για οικειοποίσηση ενός ‘έτοιμου’ έργου», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, σε σχέση με την διαμάχη που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

propoli

Χθες, έπειτα από την υλοποίηση ενός έργου τομής, για την περιοχή, αυτού της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής διάταξης στην Μενεμένη που άγγιξε στο συνολικό του κόστος τα 18 εκατ, ευρώ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία του αρμόδιου υπουργού. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο κ. Σιμόπουλος, κατήγγειλε τον κ. Σπίρτζη ότι παρέκαμψε την πρόσκληση του δημάρχου, επιρρίπτοντας μάλιστα ταυτόχρονα «ψευδή» καταγγελία εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης για καθυστέρηση του έργου.

Παράλληλα, ως παράδειγμα, ανέφερε και την περίπτωση του πρώην υπουργού κ. Λαλιώτη, ο οποίος είχε προσκαλέσει στα εγκαίνια του αεροδρομίου Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, τον κ. Μάνο, επί την υπουργεία του οποίου μελετήθηκε το συγκεκριμένο έργο.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιμόπουλος, κατήγγειλε τον ισχυρισμό του κ. Σπίρτζη ότι η κυβέρνηση «βγάζει από την αφάνεια στην οποίαν είχαν ρίξει οι προηγούμενες συντηρητικές κυβερνήσεις, την δυτική Θεσσαλονίκη», την στιγμή που «γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο έργο το βρήκε έτοιμο μελετημένο, σχεδιασμένο και δημοπρατημένο».

Καλούμενος να σχολιάσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Σπυράκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σιμόπουλους, χαρακτήρισε «θετική» την συγκεκριμένη κίνηση, που θα δώσει ώθηση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετώντας ανθρώπους στο κοινοβούλιο, οι οποίοι δεν θα αναλώνονται απλώς σε «χειραψίες».

Loading