Σοκαριστικές επιθέσεις ακόμη και με λεπίδα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Επεισόδια που προκαλούν ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν σε σχολεία της Σταυρούπολης και της Χαριλάου.

propoli

Αρχικά σημειώθηκε συμπλοκή μαθητών στο 2ο ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μια παρέα 16χρονων μαθητών έπαιζαν μπάλα στο προαύλιο του σχολείου και μάλωσαν μεταξύ τους.

Κάποια στιγμή μπλέχτηκαν μεγαλύτεροι μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ που συστεγάζεται και μπλέχτηκαν στον καυγά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο επεισόδιο συμμετείχαν και εξωσχολικοί.

Οι ανήλικοι έγιναν ένα κουβάρι με αποτέλεσμα δύο αγόρια από την παρέα των νεαρότερων μαθητών να τραυματιστούν σε σώμα και κεφάλι και να μεταφερθούν στο ΑΧΕΠΑ.

Δεύτερο περιστατικό στη Χαριλάου

Μετά το πρώτο περιστατικό, ήρθε στη δημοσιότητα ακόμη μία συμπλοκή με τραυματισμό, αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Χαριλάου, εχθές το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ένας μαθητής ηλικίας 11 ετών, τραυμάτισε με τη χρήση λεπίδας από ξύστρα έναν συμμαθητή του.

Ο 11χρονος είναι πρόσφυγας από την Συρία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και επιτέθηκε και τραυμάτισε 9χρονο ημεδαπό μαθητή με λεπιδάκι που αφαίρεσε από ξύστρα. Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε επίσης: «Ανήμπορος» να πληρώσει τις οφειλές του ο Έλληνας

Loading