Στη ΔΕΘ-Helexpo ο πρέσβης της Τυνησίας

Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Τυνήσιος πρέσβης, Dr. Lassaad M’hirsi, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα.

propoli

Οι δύο άνδρες έθεσαν τις βάσεις για τη σύσφιξη των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τυνησίας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρέσβης της Τυνησίας επισκέφθηκε τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και η συνάντηση με τον κ. Τζήκα αποδείχθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς άνοιξε ο δρόμος για τη διερεύνηση πεδίων συνεργασίας.

Οι στόχοι που τέθηκαν στη συνάντηση

Κατά τη διάρκειά της μάλιστα, τέθηκαν δύο στόχοι: ο πρώτος είναι να συμμετάσχει η Τυνησία στην 83η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, και ο δεύτερος να έχει η Τυνησία μέσω της πρεσβείας της στην Ελλάδα παρουσία στις κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo, με απώτερο σκοπό να λειτουργήσουν αυτές ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις ελληνικές και της τυνησιακές επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής εκθέσεων της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Ανδρέας Δαρούδης.

Σταθερή στρατηγική διεθνοποίησης από τη ΔΕΘ-Helexpo

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας εφαρμόζει όλα τα τελευταία χρόνια μια συνεπή στρατηγική διεθνοποίησης, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας με ξένες αγορές, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την προσέλκυση ξένων εταιρειών στη χώρα μας.

Loading