Στο αρχείο η κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στη Θεσσαλονίκη

Στο αρχείο μπήκε η πολύκροτη υπόθεση με την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από τραπεζικές θυρίδες υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη, με τη λεία να ανέρχεται στα 2,67 εκατομμύρια ευρώ.

propoli

Για την υπόθεση κατηγορούνται έξι υπάλληλοι της τράπεζας εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση από υπόχρεο, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των ιδιοκτητών των θυρίδων, η ανακρίτρια που χρεώθηκε τη δικογραφία, έκλεισε τη διαδικασία, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής εναντίον των κατηγορουμένων.

Σε απόγνωση οι 13 μηνυτές

Συνήγοροι των συνολικά 13 μηνυτών βρέθηκαν το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τον τρόπο που περατώθηκε η δικογραφία, ενώ τόνισαν ότι οι εντολείς τους δεν κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο της διενεργηθείσας ανάκρισης.

Όπως επισήμαναν, τα επόμενα 24ωρα θα καταθέσουν υπόμνημα στον εισαγγελέα εφετών, αναπτύσσοντας τα νομικά τους επιχειρήματα προς στην κατεύθυνση να συνεχιστεί η ανάκριση, με την κλήτευση έστω των μηνυτών ως μαρτύρων.

Η κλοπή καταγγέλθηκε το 2014, όταν 13 ιδιοκτήτες εννέα τραπεζικών θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίασή τους και την υπεξαίρεση του περιεχομένου τους.

 

Loading