Στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ ο Τζ. Πάιατ

Το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψή του στο μουσείο «που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα το 1919» και αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσει για μακρά ιστορία αγάπης για το άθλημα στην Ελλάδα.

propoli

«Πάνω στην ώρα για το (ματς) ΗΠΑ – Ελλάδα», γράφει ο Αμερικανός πρέσβης, αναφερόμενος στην αυριανή αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Το πρώτο Μουσείο Μπάσκετ στη χώρα βρίσκεται εκεί που το 1919 πρωτοχτύπησε μπάλα μπάσκετ, όταν η ΧΑΝΘ έφερε το άθλημα στη χώρα, το διέδωσε και το ανέδειξε. Ιδρύθηκε το 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος «Youth Mobilization – Cultural Heritage and Athletic Valorization» με το ακρωνύμιο «ΥMC(H)A» μέρος του διασυνοριακού προγράμματος χρηματοδότησης «Ελλάδα – Βουλγαρία, 2007-2013».

Στόχος του Μουσείου είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες την ιστορία και τις σημαντικότερες στιγμές του αθλήματος στην Ελλάδα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading