Συμφωνία συνεργασίας δήμων Βόλβης και Ράντομιρ Βουλγαρίας

Πολύπλευρη συνεργασία εγκαινιάζουν και επίσημα οι δήμοι Βόλβης και Ράντομιρ (Radomir) Βουλγαρίας. Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της βουλγαρικής πόλης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο δήμαρχος του Ράντομιρ Plamen Aleksiev υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία συνεργασίας.

propoli

Οι δυο δήμαρχοι, επικυρώνοντας τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων, έθεσαν τις βάσεις μιας διμερούς συνεργασίας, η οποία θα αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς.

Ο δήμαρχος Βόλβης δήλωσε: «Μια νέα σελίδα ανοίγει ανάμεσα στις δυο περιοχές, τμήματα δυο κρατών που διατηρούν άριστες σχέσεις. Η συμφωνία που υπογράφηκε από τους δήμους είναι το επόμενο βήμα της συνεργασίας μας.

Οι δήμοι Βόλβης και Ράντομιρ, πρόκειται να αναπτύξουν κοινές δράσεις σε πολλά πεδία, όπως είναι εκείνα του τουρισμού, της οικονομίας, της παιδείας και του πολιτισμού. Πιστεύω ακράδαντα, ότι η διασυνοριακή συνεργασία μπορεί να αποδώσει πολλά οφέλη, στους κατοίκους και των δυο περιοχών μας».

Ο δήμος Ράντομιρ, υπάγεται στην περιφέρεια του Πέρνικ (Pernik), η οποία βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας – Σερβίας και απέχει 51 χλμ από τη Σόφια.

Όπως συμφωνήθηκε, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, πρόκειται να επισκεφθεί τον δήμο Βόλβης, βουλγαρική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη του Πέρνικ Irena Sokolova και τον δήμαρχο του Ράντομιρ Plamen Aleksiev.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, και ακολούθησε η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο τοπικό Φεστιβάλ Boza του Ράντομιρ, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Βουλγαρίας.

Loading