INTIME

Συναγερμός: Ενεργό βλήμα του Β’ ΠΠ στη Λεωφόρο Νίκης!

Του Αντώνη Τσολναρά
Συναγερμός σήμανε στο μεσημέρι της Τρίτης στη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη, όταν συνεργεία εντόπισαν βλήμα του Β’ παγκοσμίου πολέμου κατά τη διάρκεια εργασιών.

propoli

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συνεργείο εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης στο πεζοδρόμιο με αφορμή την ανοικοδόμηση ξενοδοχειακής μονάδας και κατά τη διάρκεια του σκαψίματος, εντόπισαν το βλήμα στη Λεωφόρο Νίκης 3. Πρόκειται για ένα ενεργό βλήμα 500 λιβρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρόμοιο με αυτό του Κορδελιού, που εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποκλείσουν την περίμετρο για λόγους ασφαλείας, καθώς και άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ αναμένεται στο σημείο να σπεύσει και κλιμάκιο του Στρατού.

Πλέον οι αρμόδιες αρχές καλούνται να διαχειριστούν την ασφαλή απομάκρυνση του βλήματος, καθώς και την εξουδετέρωσή του, ενώ το γεγονός πως το ενεργό βλήμα είναι ανάλογο με του Κορδελιού, επισπεύδει και ενισχύει άμεσα τις διαδικασίες για την επιχείρηση της απενεργοποίησής του.

Δείτε επίσης: ΓΕΕΘΑ για Ίμια: «Επικρατεί η συνήθης κατάσταση»

Loading