Συνολικά 23 συλλήψεις σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά

Έπειτα από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών Αρχών της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 23 άτομα, σε οικισμό Ρομά στην περιοχή των Διαβατών, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

propoli

Από τους συλληφθέντες, οι 6 εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ατόμων που έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2018.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Θεσσαλονίκης αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, σε 8 κατοικίες, εγκαταλελειμμένα οικήματα και οχήματα κατά τις οποίες συνελήφθησαν 23 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, σύσταση συμμορίας και απείθεια.

Μάλιστα, ένας εκ των δραστών στην προσπάθειά του να διαφύγει την σύλληψη, πήδηξε από ύψος 4 περίπου μέτρων με συνέπεια να τραυματιστεί. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Κατασχέθηκαν συνολικά 7 κυνηγετικές καραμπίνες και περίπου 2.200 φυσίγγια.

Loading