ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Άνανδρη η επίθεση στον Μπουτάρη»

«Άνανδρη, τραμπούκικη και φασιστική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με δήλωση που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη της.

propoli

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος σημειώνει ότι «τα χτυπήματα στόχευαν όχι τον κ. Μπουτάρη, αλλά το πρόσωπο και το σώμα της ίδιας της Δημοκρατίας» και γι’ αυτόν τον λόγο «απαιτείται εγρήγορση και ομόθυμη καταδίκη των θλιβερών γεγονότων».

Ζητούν παλλαϊκό συλλαλητήριο

Προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο να λάβει ομόφωνη απόφαση για τη διενέργεια ενός ειρηνικού, δημοκρατικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου από κοινού με όλους τους φορείς και θεσμούς της πόλης, καθώς και τη σύσταση παρατηρητηρίου μόνιμου χαρακτήρα για τη ρατσιστική και φασιστική βία.

«Φθηνή αντιπολίτευση ο Καλαφάτης»

Σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, ότι στο δημοτικό συμβούλιο βρήκε «ευκαιρία για να κάνει φτηνή αντιπολίτευση».

«Ο επικεφαλής των “Εντάξει και βουλευτής της ΝΔ αντί να στρέψει τα βέλη του κατά των ακροδεξιών φασιστών που επιτέθηκαν εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννη Μπουτάρη, επέλεξε συνειδητά να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Με αυτού του είδους τις πρακτικές καταδεικνύεται η ανάγκη της ΝΔ να διατηρήσει δίαυλο επικοινωνίας με αντιδραστικούς εθνικιστικούς κύκλους της πόλης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει οριστικά από το αντιδραστικό παρελθόν του παρακράτους και της ακροδεξιάς τρομοκρατίας και κανείς δεν μπορεί να την γυρίσει πίσω» αναφέρει

 

Loading