Τελωνειακοί εντόπισαν 14,3 τόνους «μαϊμού» καλλυντικών!

«Λαβράκι» έβγαλαν οι τελωνειακοί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς εντόπισαν και δέσμευσαν 14,3 τόνους παραποιημένων («μαϊμού») καλλυντικών, έπειτα από έλεγχο σε εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη.

propoli

Ο σχετικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και η δέσμευση αφορά 408 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 215.136 τεμάχια απομιμητικών κραγιόν, αντηλιακών κρεμών, make-up, μάσκαρα με τα σήματα Chanel, Mac, Vichy, Max Factor, Maybelline, La Roche Posay, L’Oreal.

Τελωνειακοί εντόπισαν 14,3 τόνους «μαϊμού» καλλυντικών!

Τα αποτελέσματα των ελέγχων του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου

Συνολικά, το Β’ Εξάμηνο του 2018 έως σήμερα, σε ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της πάταξης του παρεμπορίου, έχουν δεσμευτεί συνολικά 1.085 χαρτοκιβώτια περιέχοντα 388.910 τεμάχια παραποιημένων εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, απετράπη η διάθεση στην αγορά απομιμητικών παιχνιδιών, γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών ειδών, ειδών κομμωτικής, ήχου, αξεσουάρ ένδυσης, γλυκισμάτων, ειδών ταξιδίου επώνυμων εταιριών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξαπάτηση ή σε έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών.

Loading