«Φασιστικές συμμορίες» στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ο Βερναρδάκης

«Φασιστικές συμμορίες» στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Σε δήλωσή του, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στο δήμο Καλαμαριάς, ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε την «άμεση» αντίδραση των «δημοκρατικών πολιτών, της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης», λέγοντας πως «δεν μπορεί η πόλη να γίνει έρμαιο του χουλιγκανισμού και του αναλφαβητισμού διαφόρων ομάδων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις εις βάρος της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης υποστήριξε ότι «οι προδοσίες ανήκαν πάντοτε στο χώρο του εθνικισμού» φέρνοντας ως παραδείγματα την Κύπρο και την Μικρασιατική καταστροφή.

«Δεν θα επηρεαστεί η κυβερνητική συνοχή»

Ερωτηθείς για την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη από του ΑΝΕΛ εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβερνητική συνοχή δεν κινδυνεύει. «Η συνοχή των ΑΝΕΛ κατά κάποιο τρόπο βάλλεται, ήταν ένας στόχος από την κατάθεση της πρότασης μομφής, αλλά η κυβερνητική συνοχή δεν πρόκειται να επηρεαστεί», κατέληξε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Όπως τόνισε με τη σειρά του: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αντίθετα θα είναι πιο ισχυρή από τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει ακριβώς από την επιτροπεία».

 

 

Loading