Φερέιρα: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία»

Χωρίς να αποκαλύψει τα αγωνιστικά πλάνα του και πιστεύοντας πως μπορεί η ομάδα του να κατακτήσει το αποτέλεσμα που θέλει, τη νίκη, τοποθετήθηκε σήμερα ο Αμπέλ Φερέιρα για την αυριανή, εντός έδρας, αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Αγιαξ (20.00).

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε σε δημοσιογράφους, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, απολογούμενος, αρχικά, για την καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας (σ.σ. άρχισε 20′ λεπτά αργότερα από ότι ήταν ορισμένο, λόγω κυκλοφοριακής κίνησης). «Συγγνώμη για την καθυστέρηση, τώρα μαθαίνω και εγώ την πόλη, δε θα συμβεί ξανά», τόνισε χαρακτηριστικά.

propoli
Συνέχισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να βρούμε κίνητρα και να αποδώσουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Ζήτησα από τους παίκτες μου να είναι οι καλύτεροι δυνατοί που μπορούν να είναι, να είναι συγκεντρωμένοι αύριο στα καθήκοντα τους, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Η μεγαλύτερη πρόκληση έρχεται από τον εαυτό μας και λιγότερο τον αντίπαλο. Ο Αγιαξ είναι ιστορική ομάδα, βασίζεται στο συλλογικό παιχνίδι, έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, στρατηγική στα τμήματα υποδομής.

Χρειάζεται να εκμεταλλεύτουμε τις αδυναμίες τους και τα δικά μας δυνατά σημεία. Το στρατηγικό κομμάτι του παιχνιδιού μας, θα είναι ένα από τα βασικά μας όπλα», είπε.

Πρόσθεσε αναφέροντας:

«Για μένα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, γιατί όλοι έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό για να είναι έτοιμοι για αύριο. Ο,τι θα συμβεί αύριο, θα είναι καρπός της δουλειάς των 11 που θα αρχίσουν το ματς, των 7 που θα είναι στον πάγκο, αλλά και όλων των υπόλοιπων που θα έχουν δουλέψει στην προετοιμασία.

Ο Αγιαξ έχει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Το μοναδικό που αλλάζει για αυτούς είναι ο αντίπαλος που έχουν απέναντί τους και οι μικρές αλλαγές που κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον καθένα από αυτούς. Προσπαθώ να βρω την καλύτερη ταυτότητα της δική μας ομάδας, η οποία θα δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο.

Ζητάμε το αστέρι της ομάδας μας να είναι η ίδια η ομάδα και όχι ένας ποδοσφαιριστής. Με τη βοήθεια πάντα των φιλάθλων μας, τους οποίους, με την ευκαιρία, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το sold out στα διαρκείας, αλλά και για την εξάντληση των εισιτηρίων για αύριο. Ζητάω να μας στηρίζουν σε όλες τις στιγμές του αυριανού παιχνιδιού, είτε είμαστε μπροστά στο σκορ, είτε όχι. Στις δύσκολες, περισσότερο, στιγμές η δυναμική της έδρας παίζει ρόλο».

Εξήγησε, ακόμη, ο Φερέιρα πως ο Ομάρ Ελ Καντουρί θα είναι στην αποστολή (σ.σ. ο Μαροκινός ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση), αλλά και πως: «Ολες οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο.

Το αυριανό παιχνίδι θα παιχτεί στις 4 γραμμές και κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το ιδεατό θα είναι κερδίσεις με μηδέν παθητικό, αλλά και το να κερδίσεις μόνο είναι και αυτό σημαντικό.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading