Φωκίων Καραβίας- Εurobank: Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα νέα δάνεια

Πάνω από 3 δισ. ευρώ θα είναι οι νέες εκταμιεύσεις δανείων της Eurobank για το 2019 όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας σε ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στην 9η επιχειρηματική αποστολή Go in Thessaloniki, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Go International.

propoli

Ήδη η Eurobank το 2018, έχει προχωρήσει σε εκταμιεύσεις δανείων ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς επιχειρήσεις.

Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φ. Καραβίας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, διατυπώνεται συχνά η εκτίμηση ότι οι τράπεζες δεν παρέχουν επαρκή χρηματοδότηση, ενώ πρόσφατα, μια αναταραχή, κυρίως χρηματιστηριακού χαρακτήρα, μολονότι ήταν εξωγενούς χαρακτήρα, αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών» σημείωσε και τόνισε: «Στο ζήτημα της εμπιστοσύνης απαντά η παρουσία, σε αυτή την αίθουσα σήμερα, των εκπροσώπων σημαντικών ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που επιλέγουν ως εταίρο σε διεθνές πλαίσιο τη Eurobank και μιλούν, όχι με λόγια, αλλά με την υπογραφή τους σε συμφωνίες μακροπρόθεσμης συνεργασίας.

Τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά και ξέρουν πως θα τιμήσουμε και θα ανταποδώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Σε ό, τι αφορά τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, γι΄ αυτό ακριβώς ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη και δεσμεύομαι ότι είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε από κοινού τους σχεδιασμούς και τις φιλοδοξίες της κάθε επιχείρησης».

Με τη σφραγίδα του Trade Club Alliance, του διεθνούς ψηφιακού δικτύου επιχειρηματικής διασύνδεσης και με τη συμμετοχή κορυφαίων ξένων τραπεζικών στελεχών, από 14 τραπεζικούς ομίλους, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 η επιχειρηματική αποστολή Go In Thessaloniki που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International».

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης

Το Go In Thessaloniki υποστηρίζεται φέτος και με πλήθος συμμετοχών από το Trade Club Alliance, ενώ η επιλογή της Θεσσαλονίκης επιδιώκει να αναδείξει τη δυναμική της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα και τις ισχυρές αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, περισσότερες από 3.000 προκαθορισμένες συναντήσεις B2B μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και θα διαρκέσουν ως και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018.

Η πλειονότητα των ξένων αγοραστών έχει προταθεί από τις τράπεζες του Trade Club Alliance και προέρχεται από το πελατολόγιό τους. Πέραν των 60 ξένων αγοραστών που έχουν φυσική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, 80 ακόμα επιχειρήσεις από το εξωτερικό εκπροσωπούνται στις συναντήσεις από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται, μέσω της υπηρεσίας Trade Corridor.

Την κεντρική ομιλία στο Forum πραγματοποίησε ο κ. Francis (Frank) Kelly, Managing Director  & Head Government & Public Affairs Americas της Deutsche Bank, με θέμα «Political Risk and the Global Markets: Key Risks and Opportunities in 2019 and Beyond (Ο πολιτικός κίνδυνος και οι Διεθνείς Αγορές: Κίνδυνοι και Ευκαιρίες από το 2019 και μετέπειτα)».

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Fr. Kelly και του κ. Τάσου Αναστασάτου, επικεφαλής Οικονομολόγου του Ομίλου Eurobank, στην οποία αναπτύχθηκαν οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έμφαση στα ζητήματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της ενεργειακής διπλωματίας στην περιοχή, το ρόλο της Τουρκίας και το μεταναστευτικό.

 

Loading