18η ΔΕΒΘ: Με μικρούς μαθητές της Πολίχνης μίλησε η ΠτΔ – Το ποίημα που της αφιέρωσαν (pics&vids)

Την παιδική και εφηβική γωνία της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΑΕΣ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν τα παιδάκια των τάξεων Γ1 και Γ2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης μαζί με την δασκάλα τους.

Ένα από τα παιδάκια ευχήθηκε μάλιστα στην κ. Σακελλαροπούλου χρόνια πολλά για την χθεσινή ονομαστική της εορτή ευχή που προκάλεσε το χαμόγελο της Προέδρου και όλων των παρευρισκομένων.

Δύο παιδάκια χάρισαν στην κ. Σακελλαροπούλου μια κάρτα που έφτιαξαν, ενώ μια μαθήτρια του σχολείου, η οποία όπως ανέφερε η δασκάλα της “γράφει ποιήματα” αφιέρωσε κα απήγγειλε στην κ. Σακελλαροπούλου ένα ποίημά της με τίτλο “Το βιβλίο”.

Στη συνέχεια, ένα ένα – σηκώνοντας το χέρι τους για να πάρουν τον λόγο – τα παιδάκια αποκάλυψαν στην Πρόεδρο το αγαπημένο τους βιβλίο, συνομιλώντας έτσι το καθένα για λίγα λεπτά μαζί της.

Χθες η κ. Σακελλαροπούλου κήρυξε την έναρξη της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία μέχρι την Κυριακή θα φιλοξενήσει 450 συγγραφείς και 236 εκθέτες.

Δείτε επίσης: Μάγεψε τα πλήθη η ορχήστρα του Δ. Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (vids & pics)