2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου: Ψήφισμα από το Δ.Σ. Κορδελιού Ευόσμου για την καταδίκη της φασιστικής επίθεσης

Ψήφισμα εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου για την καταδίκη της επίθεσης στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη με μέλη φασιστικής ομάδας να επιτίθενται σε μαθητές του σχολείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου πραγματοποίησε χθες Τακτική Συνεδρίαση σχετικά με την υπόθεση.

Το ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ψηφίστηκε ομόφωνα από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τη τραμπούκικη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν γονείς και μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.

Το πρωί της Τρίτης 18/1 γονείς και μαθητές βρέθηκαν έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου να ενημερώσουν για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 20/1 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μετά από μισή ώρα και ενώ οι μαθητές οργανώνονταν για να προχωρήσουν σε συνέλευση φασιστικές ομάδες, οι οποίες δεν προερχόντουσαν μόνο μέσα από το σχολείο, πραγματοποίησαν επίθεση σε μαθητές, αλλά και σε γονείς που τους συμπαραστέκονταν, προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό τους και να τους εμποδίσουν να γίνει γενική συνέλευση.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος τους! Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου καταδικάζει τέτοιες πρακτικές.
Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Είναι ξένα και πρέπει να καταδικαστούν. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών οι οποίοι αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά χωρίς φραγμούς και εμπόδια”.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στο Ηράκλειο: Χειροπέδες… στους εραστές

Loading