Α. Μπουρλά από Θεσσαλονίκη: «Καμιά διάκριση δεν μπορεί να συγκριθεί μ’ αυτήν που προέρχεται από την πατρίδα και την πόλη σου» (pics&vids)

Ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer αναγορεύτηκε επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Κερασία Κοφινά

propoli

Την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης άνοιξε με την καλλιτεχνική συμβολή της η Ορχήστρα Εγχόρδων του Τμήματος (ΜΕΤ) Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παρουσίασαν έργα σε μουσική προετοιμασία του καθηγητή Δημητρίου Χανδράκη. Σολίστ ήταν η μεσόφωνος, αν. καθηγήτρια Αγγελική Καθαρίου, ενώ την μουσική διεύθυνση είχε ο καθηγητής Γεώργιος Βράνος.

Παρουσιάστηκαν τα έργα: F. Mendelssohn: Συμφωνία αριθμός 10 για έγχορδα σε σι ελάσσονα, K. Weill: Yukali για μεσόφωνο και έγχορδα, σε μεταγραφή από τον Σάκη Νεγκρίν και Oseh Shalom: Παραδοσιακή εβραϊκή μελωδία, σε μεταγραφή για μεσόφωνο και έγχορδα από τον Herbert Gardner.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της 74ης επετείου από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και συνδιοργανώθηκε με τον Σύνδεσμο Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO της Pfizer, αναγορεύτηκε ως επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η δρ. Γιάννα Παναγοπούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ο Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Λίνα Παπαδάκη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, Γερακίνα Μπισμπίνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου και πολλά άλλα πρόσωπα των αρχών της πόλης.

Οι ομιλητές μίλησαν εγκάρδια για τον άνθρωπο που ξεκίνησε από τα έδρανα του πανεπιστημίου, τον Άκη, και έφθασε στο σημείο να γίνει CEO μίας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου.

Στην συνέχεια ο δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO της Pfizer απηύθυνε ομιλία με θέμα: «Η επένδυση στην καινοτομία πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά στην Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση των 74 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ

Δείτε επίσης: Ο Άλμπερτ Μπουρλά στην Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση των 74 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ

Loading