Α. Πολυζωίδης: «Η Σίνδος βγάζει το 15% του ΑΕΠ της χώρας»

“Σε ποια χώρα ο εργαζόμενος πληρώνει για να πάει στη δουλειά του”; Για το πολύκροτο ζήτημα των διοδίων του Ωραιοκάστρου, που επηρεάζουν την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ Σίνδου, κ. Αναστάσιος Πολυζωίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Flash Magazino”, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4.

“Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι καλούνται να δουν μείωση στους μισθούς τους, της τάξης των 50 ευρώ τον μήνα. Σε μια περίοδο που οι μισθοί μειώνονται και η ανεργία βρίσκεται σε ασύλληπτα νούμερα, οι εργαζόμενοι θα βάλουν ένα ακόμα κόστος στη ζωή τους, αυτό των διοδίων”, δήλωσε με στόμφο ο κ. Πολυζωίδης.

“Δεν υπάρχει γραμμή του ΟΑΣΘ που να καλύπτει την περιοχή της Σίνδου”

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει μέριμνα ώστε να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι που πηγαινοέρχονται καθημερινά στην περιοχή, ο κ. Πολυζωίδης απάντησε ως εξής: “Πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Βρεθήκαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη και του ζητήσαμε να απαλλαγούν από το έξοδο και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως στην περίπτωση τη δική μας, ο εργαζόμενος καλείται να πληρώσει για να πάει στη δουλειά του. Δεν ξέρω πώς σας ακούγεται αυτό. Από την άλλη θα μπορούσαμε να πούμε γιατί δεν παίρνει ένα αστικό λεωφορείο. Μα δεν υπάρχει καν γραμμή που να καλύπτει τη βιομηχανική περιοχή”.

Συνεχίζοντας με το θέμα του μέσου μεταφοράς, ο κ. Πολυζωίδης ανέφερε πως “υπάρχει μια γραμμή του ΟΑΣΘ, που περνάει από τη βιομηχανική γραμμή της περιοχής. Όμως κάποιος εργαζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο, αλλά να χρειαστεί να διανύσει αποστάσεις τριών και τεσσάρων χιλιομέτρων με τα πόδια γιατί δεν καλύπτεται όλη η περιοχή. Από εκεί περνάνε και τρεις σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τρένο”.

“Η Σίνδος παράγει χρήματα. Θα πρέπει να την προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού”

Ο κ. Πολυζωίδης κατέληξε, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου, και σημειώνοντας πως τα διόδια θα αποτελέσουν αρνητικό παράγοντα για την ανάπτυξή της. “Η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου που είναι η μεγαλύτερη της χώρας και των βαλκανίων. Υπάρχουν εκεί 950 κτίρια γενικά, όπου λειτουργούν περίπου 500 επιχειρήσεις. Η δυτική περιοχή του δήμου βγάζει το 15% του ΑΕΠ της χώρας. Η Σίνδος παράγει χρήματα. Θα πρέπει να την προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού, αν θέλουμε να έχουμε τα επόμενα χρόνια ζωή. Και όχι να τιμωρούμε αυτούς που εργάζονται εκεί”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Πολυζωίδης εδώ: