Άλκης Καμπανός: Συνεχίζεται αύριο η δίκη – «Δεν παραδέχτηκε κανείς ότι έκανε κάτι»

Με τους 12 κατηγορούμενους να αρνούνται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της δίκης, που θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Μάλιστα, την ώρα που ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας εξιστορούσε τα μαρτυρικά τελευταία λεπτά ζωής του Άλκη, ο πατέρας του Άλκη αποχώρησε από την αίθουσα, μη μπορώντας να ακούσει την περιγραφή της δολοφονικής επίθεσης.

Βγαίνοντας από το δικαστικό Μέγαρο, ο Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τη στάση των κατηγορουμένων, δήλωσε πως «ενώ έχουν διαπιστωθεί στον Άλκη Καμπανό 40 και πλέον τραύματα από το κεφάλι έως τα νύχια, τον έχουν πολτοποιήσει, τον έχουν κατακρεουργήσει και στο άλλο το παιδί στον Βογιατζόγλου έχει 17 τραύματα εκ των οποίων τα οκτώ κοντά στη μηριαία αρτηρία από μαχαίρια, δρεπάνια, λοστούς, έρχονται τώρα όλοι στο δικαστήριο και λένε πως “δεν το έκανα εγώ”».

Σχετικά με τον 12ο κατηγορούμενο, για τον οποίο ο συνήγορος του παρουσιασε ενώπιον του δικαστηρίου μια μοκέτα του σημείου της μοιραίας νύχτας, προκειμενου να γίνει μια αναπαράσταση για το που βρισκόταν ο καθενας, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως «ισχυρίζεται πως απλά ήταν ο ταξιτζής. Λες και δεν γνωρίζει ότι χωρίς τη μεταφορά με το αυτοκίνητο δεν θα εγένετο το έγκλημα. Δεν παραδέχθηκε κανένας ότι έκανε κάτι. Όλοι είπαν “το έκαναν οι άλλοι”».

«Από βίντεο προκύπτει καθαρά ότι και το αίμα του Βογιατζόγλου και το αίμα του Κοσκινά υπήρχαν στα μαχαίρια, υπήρχαν στα καθίσματα. Ενώ αρνούνται, λένε και συγγνώμη. Αυτό πραγματικά είναι αυτογελοιοποίηση», είπε ο κ. Κούγιας. Στη δικη, που θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, το «παρων» θα δώσουν ως μάρτυρες οι δυο φίλοι του Άλκη Καμπανού που επιβίωσαν από την επίθεση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο η δίκη, καθώς θα καταθέσουν ως μάρτυρες οι δυο φίλοι του Άλκη Καμπανού, που δέχτηκαν και εκείνοι χτυπήματα κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης.

Δείτε επίσης: Δίκη Άλκη Καμπανού: Ένταση έξω από τα δικαστήρια (ΒΙΝΤΕΟ)