Ανάπτυξη των αμερικανικών επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη «βλέπει» η επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των αμερικανικών επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, επισήμανε η επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Μαρία Όλσον, μιλώντας στη δεξίωση που παρέθεσε απόψε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τη νέα χρονιά, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

 «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, της πρεσβείας και του προξενείου μας, θα αναπτυχθεί ως επενδυτικός προορισμός για τις αμερικανικές εταιρείες, ιδιαίτερα δε εκείνες που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα της τεχνολογίας και της καινοτομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

 «Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σημαντικές νέες επενδύσεις, με αμερικανικές εταιρείες να πρωτοστατούν, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών κέντρων της Pfizer και της Chubb, της συνεχούς και εντυπωσιακής ανάπτυξης του Κέντρου Αριστείας της Deloitte και των πολλαπλών συνεργασιών και έργων που προέρχονται από την ψηφιακή τεχνολογία της Cisco και το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού», σημείωσε η κ. Όλσον.

Η επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην ανθεκτικότητα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία παρά τη διεθνή συγκυρία, ενώ χαρακτήρισε πιο παραγωγική και συνεργατική από ποτέ τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα. «Παρά τις αυξανόμενες δημοσιονομικές πιέσεις – συμπεριλαμβανομένου του υψηλού ενεργειακού κόστους λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία – οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας παραμένουν θετικές» σημείωσε, ενώ για τη διμερή σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ τόνισε: «Αντλώ έμπνευση από τη σχέση αυτή, που μεταπηδά από επιτυχία σε επιτυχία και γίνεται πιο ισχυρή, όχι μόνο στο εμπόριο και τις επενδύσεις, αλλά κυριολεκτικά σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, του πολιτισμού, της ασφάλειας, της ενέργειας κ.ά.».

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης, η οποία μετέφερε τις θερμές ευχές του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να δώσει το «παρών» λόγω παράλληλης εκδήλωσης στην Αθήνα από την Ισραηλιτική Κοινότητα για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, υπογράμμισε επίσης τον ρόλο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη αυτής της διμερούς σχέσης, υπογραμμίζοντας πως «έχει διαδραματίσει (το Επιμελητήριο) καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα, πως «το 2023, θα φέρει περαιτέρω ευκαιρίες για να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στην ισχυρή αυτή σχέση μας». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: ΙΧ παρέσυρε πεζή στο κέντρο της πόλης

Loading