«Οι «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου είναι ένα έργο που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και έχει ενταχθεί στην κοινωνική ζωή
Αναβαθμισμένο σύστημα φωτισμού με τεχνολογία led εγκαταστάθηκε σε ένα εμβληματικό τοπόσημο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το γλυπτό «Ομπρέλες» του Γεωργίου Ζογγολόπουλου.
Οι «Ομπρέλες» θα φωτίζονται με λευκό φως, όπως μέχρι τώρα, αλλά παράλληλα δίδεται η δυνατότητα φωτισμού του γλυπτού σε περίπου δέκα διαφορετικές χρωματικές εναλλαγές, όταν οργανώνονται συμβολικές δράσεις.
«Οι «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου είναι ένα έργο που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και έχει ενταχθεί στην κοινωνική ζωή. Συχνά οργανώνονται συμβολικές δράσεις και μάλιστα πολλές φορές κοινές με άλλους δήμους της χώρας που φιλοξενούν έργα του γλύπτη. Για παράδειγμα, οι ‘Ομπρέλες’ συνηθίζεται να φωτίζονται μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού ή πορτοκαλί για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας των Γυναικών.
Πλέον, με το νέο σύστημα φωτισμού, αυτό θα μπορεί να γίνεται απλώς και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Μάκης Κυριζίδης.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Οι αυτονομιστές καταγγέλλουν πως ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τρία χωριά
- Η Ρωσία καταγγέλλει την αμερικανική πολιτική δασμών, τονίζοντας την απομάκρυνση από τους διεθνείς κανόνες
- Όσο οι fact checkers μετράνε βαρέλια, εμείς μετράμε νεκρούς
- Δρομολόγια του μετρό Θεσσαλονίκης διεξάγονται κανονικά, παρά την απεργία
- Στο Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης – Κλείνουμε τη χρονιά με νίκες και τίτλους
- Ο Τραμπ προτρέπει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στις ΗΠΑ εν μέσω εμπορικής έντασης με την Κίνα