Ανδρέας Βεργίδης: Εμβόλιο, το πιο δυνατό όπλο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς σε γραπτή του δήλωση καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς το εμβόλιο αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο ενάντια στην πανδημία

Χαρακτηριστικά επισημαίνει πως η Covid- 19 «εξακολουθεί να “προελαύνει” στον τόπο μας, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται και να καταγράφεται χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης».

Επίσης υπογραμμίζει πως: «μόνο τα εμβόλια μας προσφέρουν μια ισχυρή προστασία απέναντι στον κορονοϊό» και σχολιάζει ότι το «μεγαλύτερο ζητούμενο, παραμένει ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν κάνει καμία δόση και δεν προτίθενται προς το παρόν».

«Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο αμφισβήτησης της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Την ίδια στιγμή, διαπιστώνονται και περιπτώσεις εμβολιασμένων πολιτών που νόσησαν. Αυτό το δεδομένο μεταφράζεται από κάποιους πως είτε τα εμβόλια δεν είναι αρκετά καλά, είτε ότι είναι αχρείαστα. Αντιθέτως, όμως, δείχνει τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού, αφού χάρη σ’ αυτόν η συντριπτική πλειοψηφία τους είχε πολύ ήπια συμπτώματα. Η έξαρση στις αντι-εμβολιαστικές, τις αντι-επιστημονικές αντιλήψεις και τις ψευδείς ειδήσεις σε πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού, προκαλεί περισσότερες ανησυχίες στους συμπολίτες μας που διστάζουν να εμβολιαστούν. Τα σενάρια συνωμοσιολογίας -όσο ελκυστικά και αν φαίνονται- στην πραγματικότητα δημιουργούν σύγχυση και δυσπιστία, μπλοκάροντας την αντίληψη των αληθινών διαστάσεων της πανδημίας», αναφέρει και τονίζει για μία ακόμη φορά ότι «έχουμε στα χέρια μας το πιο δυνατό όπλο πρόληψης και προστασίας, το εμβόλιο».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Με κορονοϊό ο δήμαρχος Βόλβης – Η ανάρτηση του

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ