Είναι προφανές ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει απειλή. Αλλωστε και να θέλουμε να το ξεχάσουμε, μας υπενθυμίζεται με δηλώσεις ή με πράξεις σχεδόν κάθε ημέρα. Για να μπορέσουμε λοιπόν να ανταποκριθούμε και να αποτρέψουμε αυτήν την απειλή, θα πρέπει να βελτιώσουμε ριζικά τις δυνατότητές μας. Και αυτό κάνει η «Ατζέντα 2030». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, την έδρα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «Αδριανούπολη» στην Κοζάνη, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη και τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη.
Τον υπουργό υποδέχθηκε ο διοικητής του σχηματισμού ταξίαρχος Αναστάσιος Βασιλείου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ταξιαρχίας. Μετά την ενημέρωση, ο κ. Δένδιας, απευθυνόμενος στα στελέχη της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «Αδριανούπολη», ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την πορεία των αλλαγών που περιλαμβάνει η Νέα Δομή Δυνάμεων, την οποία ενέκρινε η Βουλή και το ΚΥΣΕΑ πρόσφατα και υλοποιείται ακριβώς αυτό το χρονικό διάστημα.
«Θα ακολουθήσει», υπογράμμισε, «η επίσκεψή μου μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον διοικητή του Γ’ Σώματος και στην 10η Ταξιαρχία στις Σέρρες, ώστε να αποκτήσω μία πλήρη εικόνα της υλοποίησης της αναδιοργάνωσης και στις τρεις Ταξιαρχίες οι οποίες μοιράζονται την ευθύνη για τον ηπειρωτικό κορμό, δηλαδή της 8ης, της 9ης και της 10ης». «Η Νέα Δομή Δυνάμεων», ξεκαθάρισε ο υπουργός, «δεν είναι κάτι το αυτόνομο. Εντάσσεται στη μεγάλη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, στην «Ατζέντα 2030», μαζί με τα εξοπλιστικά προγράμματα, στο πλαίσιο των οποίων είχα πολύ πρόσφατα την ευκαιρία να παρουσιάσω στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το νέο εξοπλισμό του «Έλληνα Μαχητή», το νέο εξοπλισμό του 21ου αιώνα. Μια συνολική αλλαγή σε ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα».
Για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπογράμμισε ότι οδηγούν τη χώρα «σε μια εποχή ισχύος, στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα συνεχίσουν να εγγυώνται με αυτοθυσία την ασφάλεια και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών». Στη συνέχεια, ο υπουργός έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία των Βουλευτών Κοζάνης, Στάθη Κωνσταντινίδη και Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ