ΑΠΘ: Επίθεση κουκουλοφόρων σε φοιτητές – “Έχουμε καιρό να δείρουμε οπότε δεν έχουμε θέμα να ξεσπάσουμε σε σας”

Βία και τραμπουκισμό βίωσε ομάδα φοιτητών πριν από λίγες μέρες εντός του πανεπιστημίου – Χωρίς λόγο η επίθεση – Οι δράστες προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Χωρίς λόγο κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν μια ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που είχαν συγκεντρωθεί για να παίξουν “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο“.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου γύρω στις 22.00 το βράδυ κατά τη διάρκεια που οι φοιτητές διασκέδασαν παίζοντας το παιχνίδι με τις κάρτες “πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές «ενώ καθόμασταν κυκλικά στο δάπεδο στην ανατολική πλευρά του κτιρίου, περίπου 30 άτομα με κουκούλες και γάντια στα χέρια μάς περικύκλωσαν απ’ όλες τις πλευρές, αποκλείοντας και μπλοκάροντάς μας από κάθε έξοδο και κατόπιν άρχισαν να μας φωνάζουν “μην τυχόν και σηκωθεί κανείς για να φύγει”.

Ακολούθως, μια κοπέλα απ’αυτούς, που φαίνεται να προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, έβγαλε μία λίστα με τα ονόματά των διαχειριστών της ομάδας “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” ζητώντας να υποδείξουν οι υπόλοιποι φοιτητές ποια είναι αυτά τα άτομα. Από τους τέσσερις διαχειριστές, παρόν ήταν μόνο ο ένας τον οποίο περικύκλωσαν και ξυλοκόπησαν.

Όσον αφορά το λόγο της επίθεσης φαίνεται να ήταν ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από κάποιες μέρες, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση “κατά τα λεγόμενά τους, η αιτία ήταν ότι την περασμένη Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, είχε σημειωθεί ένα περιστατικό με έναν πυροσβεστήρα που κάποιος άνοιξε θέτοντας τη ζωή ενός άλλου ατόμου σε κίνδυνο. Δεν καταλάβαμε καν για τι ακριβώς μιλούσαν αλλά παρότι εκφράζαμε διαρκώς άγνοια για τα όσα έλεγαν, επέμεναν ότι το έκανε κάποιος από εμάς χωρίς να παρουσιάσουν την παραμικρή απόδειξη”. Το πιο σοκαριστικό, όμως, είναι πως κάποιοι εξ αυτών φαίνεται να είπαν πως «έχουμε καιρό να δείρουμε, οπότε δεν έχουμε θέμα να ξεσπάσουμε σ’ εσάς».

Αξίζει να τονιστεί, πως η ομάδα “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” είναι μια αμιγώς ψυχαγωγική ομάδα και ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική.

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Αποχώρησαν οι κουκουλοφόροι – Περισσότερες από 20 προσαγωγές