ΑΠΘ: Κατέρρευσε το υπόστεγο του κυλικείου στην Κτηνιατρική Σχολή – Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός (ΦΩΤΟ)

Ακόμα ένα περιστατικό που δείχνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στο ΑΠΘ. Φοιτητές δείχνουν τις εικόνες και προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις…

Οι φοιτητές αισθάνονται ανασφαλείς στο ΑΠΘ και ζητούν να ληφθούν μέτρα πριν σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα. Για ακόμα μία φορά, όπως τονίζουν, η τύχη έπαιξε ρόλο στο να μην υπάρξουν τραυματισμοί, αφού η πτώση τμήματος από το υπόστεγο κυλικείου στην Κτηνιατρική Σχολή, σημειώθηκε όταν δεν περνούσε κόσμος. Οι φοιτητές κάνουν λόγο για μια σειρά από προδιαγεγραμμένα εγκλήματα και βλέπουν πολλά κοινά σημεία, με τις παραλείψεις που έφεραν την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Πιο αναλυτικά, γκρεμισμένο βρήκαν το υπόστεγο του κυλικείου του τμήματος Κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν φοιτητές της σχολής, τονίζοντας ότι είναι θαύμα που δεν γκρεμίστηκε ενώ περνούσαν από κάτω φοιτητές.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για ένα «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», για το οποίο μιλούν τα τελευταία χρόνια. Εξηγούν μάλιστα ότι δεν πρόκειται να μείνουν «με σταυρωμένα τα χέρια» και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η καταγγελία των εκλεγμένων φοιτητών της Πανσπουδαστικής στην Κτηνιατρική του ΑΠΘ έχει ως εξής: «Καταγγέλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην σχολή μας, όπου αντικρίσαμε το υπόστεγο στο κυλικείο της σχολής μας γκρεμισμένο. Μάρμαρα στο έδαφος και ένα κομμάτι του υπόστεγου ακόμη έτοιμο να καταρρεύσει.

Είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν γκρεμίστηκε ενώ περνούσαν από κάτω φοιτητές και έτσι δεν έχουμε τραυματίες. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η χρόνια πολιτική της υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, σε πλήρη συμπόρευση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, είναι αυτή που έχει φέρει τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της σχολής μας σε αυτή την κατάσταση.

Είναι ένα ακόμη περιστατικό, μετά και το έγκλημα στα Τέμπη που κάνει φανερό πως όσο οι φοιτητές και η ανθρώπινη ζωή θεωρούνται κόστος, όσο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες μας, τόσο θα υποβαθμίζονται οι σπουδές μας. Αυτό είναι το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις, που ενώ βγάζει εκατομμύρια από τα ερευνητικά προγράμματα στα εργαστήρια μας δεν δίνει φράγκο για τις ανάγκες των φοιτητών.

Αυτά είναι τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα για τα οποία μιλούν οι φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια, και τα οποία παλεύουμε για να μην αντικρίσουμε. Τέτοιο ήταν και το έγκλημα στα Τέμπη, που ενώ οι εργαζόμενοι έθεταν επανειλημμένα τους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβατών και των εργαζόμενων, το κράτος και η εταιρεία δεν τα άκουσαν γιατί δεν τους σύμφερε. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πως δεν πρόκειται να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια για να τα δούμε να συμβαίνουν. Συνεχίζουμε δυναμώνοντας τον αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους.

Διεκδικούμε: Έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων και των κτιρίων. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείς. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών και των εγκαταστάσεων. Προχωράμε σε κινητοποίηση στον πρόεδρο την Τρίτη 21/3».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μαθητές διασκεύασαν το «φιλαράκι» για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading