ΑΠΘ: Ο πρύτανης ζήτησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο campus για rapid tests στους εμβολιασμένους φοιτητές

Την παρουσία κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ μέσα στο campus του ΑΠΘ τρεις φορές τcampus του ΑΠΘην εβδομάδα ζητάει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Η πρόταση αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του ιού στην κοινότητα του Πανεπιστημίου από άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε τα παραπάνω μιλώντας στους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων, τους οποίους δέχτηκε μαζί με τους αντιπρυτάνεις καθ. Χαράλαμπο Φείδα και Δημήτρη Κωβαίο, προκειμένου να ακούσουν τις προτάσεις των φοιτητών για τη δια ζώσης λειτουργία του πανεπιστημίου με όρους υγειονομικής ασφάλειας.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων έθεσαν στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ το θέμα του συνωστισμού σε αμφιθέατρα μαθημάτων με μεγάλα ακροατήρια, ζητώντας να δοθεί λύση με την αξιοποίηση χώρων εκτός του ΑΠΘ, όπως το εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ απάντησε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ECDC αυτό που ισχύει για τους κλειστούς χώρους είναι η πλήρης λειτουργία τους με άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα και φορούν μάσκα, προσθέτοντας πως 155 μηχανήματα καθαρισμού αέρα λειτουργούν ήδη στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ.

Δείτε επίσης: Ρεπορτάζ politic.gr: Κλειστό το ΚΕΠ Ευόσμου λόγω έξωσης – Τι υποστηρίζει ο δήμος – Μεταφορά σε νέα στέγη

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr