ΑΠΘ: Ψήφισμα για τον θάνατο του Ι. Καζάζη

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή Φιλολογίας Ιωάννη Καζάζη εκφράζει σε ψήφισμα που εξέδωσε η διοίκηση του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του ΑΠΘ

«Αγαπημένος μαθητής του Δ.Ν.Μαρωνίτη και του Δ.Ι.Γεωργακά, κατά έναν χρόνο μικρότερος συμφοιτητής του μακαρίτη Α.-Φ. Χριστίδη και συμφοιτητής του μακαρίτη Δ.Ι.Ιακώβ και του Γ.Κεχαγιόγλου, συνάδελφος πολλών από εμάς επί σειρά ετών στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, ο εκλιπών ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας με βαθιά γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας.
Στην τελευταία εικοσιπενταετία της ζωής του συνέδεσε την επιστημονική και εκπαιδευτική δραστηριότητά του με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος.
Από τις θέσεις αυτές εργάστηκε ακούραστα ως την τελευταία στιγμή για την υλοποίηση και διεύρυνση των στόχων του Κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, αλλά και στην ενίσχυση πολλών νεαρών ικανών φιλολόγων που έβρισκε πάντα τρόπους να τους κρατά στη φιλόξενη κυψέλη του Κέντρου», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Loading