Άτομα με σύνδρομο Down μαθαίνουν την τέχνη του καφέ και γίνονται barista σε καφέ της Θεσσαλονίκης

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΜΟΑΚ Training Center και ακολουθώντας τις πλέον επίκαιρες εκπαιδευτικές τεχνικές, νέοι και νέες με σύνδρομο Down, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά του καφέ. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου και σε συνεργασία με τον Σύλλογό του espresso MOAK δημιουργήθηκε η πρώτη επίλεκτη ομάδα Barista με σύνδρομο Down.

Στις εγκαταστάσεις του ΜΟΑΚ Training Center και ακολουθώντας τις επίκαιρες εκπαιδευτικές τεχνικές, νέοι και νέες με σύνδρομο Down του φορέα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά του καφέ. Από τις φυτείες, τη συλλογή και διαλογή του καρπού, έως το καβούρδισμα και την παρασκευή των ροφημάτων με βάση τον εσπρέσο, ένα μεγάλο ταξίδι γνώσης ολοκληρώθηκε με πολλά χαμόγελα.

Μια επίλεκτη ομάδα αυτών, οι επονομαζόμενοι WONDER-FULL BARISTA, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο εκπαιδεύσεων και αφού έλαβαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, θα έχουν την ευκαιρία στο πλαίσιο της ενέργειας να φιλοξενηθούν και να εργαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες παρασκευής καφέ, σε τρία συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου της ΜΟΑΚ.

Τα καταστήματα όπου θα μπορεί κάποιος να βρει και να δοκιμάσει το καφέ ενός WONDER-FULL BARISTA, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου είναι:

Μίλτος Αρτοζαχαροπλαστείο (Τσιμισκή 82, κέντρο Θεσσαλονίκη)
Truffa (Γρ. Λαμπράκη με Τσιαπάνου Δημητρίου 36, Τούμπα)
The Small (Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Αμπελόκηποι)

Δείτε επίσης: Λωξάνδρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου