Χ. Αντίνου: Με τα νέα μέτρα έπεσε ο τζίρος μας μέχρι 80% – Μας έβαλαν να είμαστε αστυφύλακες στα μαγαζιά μας» (vid)

Στην εκπομπή “Οι Απέναντι” του ATLAS TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου ήταν καλεσμένος ο κ. Χρήστος Αντίνου, μέλος του εμπορικού συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μεγάλη απεργία της Τρίτης 16 Νοεμβρίου στον τομέα της εστίασης, στα αιτήματα των επιχειρηματιών του κλάδου καθώς και σε ζητήματα του δήμου Ελευθερίου – Κορδελιού όπως το υπόγειο πάρκινγκ και η μετεγκατάστασή του ΚΕΠ.

«Όλη η Ελλάδα ήταν βουβή, αυτό που συνέβη ήταν πρωτόγνωρο ακόμα και σε σχέση με απεργίες του δημόσιου τομέα» είπε αρχικά για την επιτυχία της απεργίας και συμπλήρωσε:

«Από την αρχή εκφράσαμε τα προβλήματά μας στην τοπική διοίκηση και ζητήσαμε κάποια αντισταθμιστικά μέτρα για τα τόσα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν εισακουστήκαμε σε πρώτη φάση και αυτή ήταν μια μορφή αντίδρασης για να δείξουμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Ο κ. Αντίνου κλήθηκε επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί άδικης και αχάριστης απεργίας καθώς ο τομέας της εστίασης έχει στηριχθεί : «Ο κ. Γεωργιάδης θέλει να προστατέψει τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των λαθών της. Εμείς μιλάμε με πραγματικά νούμερα. Μας χρεώνουν ότι πήραμε 1,2 δις αλλά αυτά τα λεφτά δόθηκαν για τους υπαλλήλους που ήταν σε αναστολή. Ήταν να πάρουμε ένα 7% για χρηματοδότηση επανεκκίνησης που όμως δόθηκε μόνο στο 25% των επιχειρήσεων. Μπορούν να βγάλουν τα πραγματικά νούμερα των χρημάτων που πήραν οι επαγγελματίες της εστίασης για δει και ο κόσμος την αλήθεια. Εμείς δεν ζητήσαμε λεφτά αλλά να μας αφήσουν να δουλέψουμε. Με τα υγειονομικά μέτρα έπεσε ο τζίρος μας από 50% μέχρι 80%

Όσον αφορά τα αιτήματα των επιχειρηματιών της εστίασης: «Από το νέο έτος θα αρχίσει από τους επιχειρηματίες η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής προς το κράτος της τάξης του 50%. Πως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε αυτά τα λεφτά όταν με τα νέα υγειονομικά μέτρα δεν έχουμε κέρδη. Ζητήσαμε να μπορέσουμε να βάλουμε κάποιους υπαλλήλους σε αναστολή γιατί δεν υπάρχει πελατεία. Δεν μπορούμε να έχουμε 5 υπαλλήλους όταν υπάρχει δουλειά για 1. Αν δεν εφαρμόζονταν τα νέα μέτρα δεν θα ζητούσαμε τίποτα»

Σχετικά με το πρόστιμο που επιβαρύνει και την επιχείρηση σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά: «Μας έβαλαν να είμαστε αστυφύλακες στα μαγαζιά μας και μάλιστα αν δεν είμαστε και καλοί σε αυτό το πόστο μας βάζουν ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ που στην ουσία βάζει ταφόπλακα στις περισσότερες επιχειρήσεις»

Δείτε την εμφάνιση του κ. Αντίνου από το 17ο λεπτό:

Παράλληλα σχολίασε την επιτυχία ή όχι των ενδιάμεσων εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα: «Το λιανικό εμπόριο έχει σοβαρό πρόβλημα,. Ο τζίρος έχει πέσει αν και οι προσφορές είναι πολύ καλές. Όλο αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί έχει τρομοκρατήσει τους καταναλωτές που ίσως τηρούν μια στάση αναμονής ενόψει των εορτών. Πιστεύουμε ότι σε εκείνο το διάστημα θα ανοίξει η αγορά και για αυτό τον λόγο ως εμπορικός σύλλογος Ελευθερίου – Κορδελιού διοργανώνουμε μια εκδήλωση, την Λευκή Νύχτα στις 11 Δεκεμβρίου όπου τα καταστήματα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ, μετά το πέρας του ωραρίου τους . Θα διοργανώσουμε επίσης διάφορες εκδηλώσεις στους δύο κεντρικούς δρόμους του Ελευθερίου – Κορδελιού, στην Ανδρέα Παπανδρέου και την Κωνσταντίνου Καραμανλή ώστε να βάλουμε το λιθαράκι μας και να βελτιωθεί η εικόνα ακόμα και στην ψυχολογία των πολιτών»

Για το υπόγειο πάρκινγκ στο Κορδελιό: «Το έχουμε συζητήσει πολλά χρόνια αλλά ζούμε συνεχώς τη μέρα της μαρμότας. Ό, τι κινείται στον δήμο γίνεται με τους ρυθμούς χελώνας, δεν γίνεται δηλαδή τίποτα. Θεωρούσαμε την προηγούμενη διοίκηση κακή αλλά βλέπουμε ότι η τωρινή εγκληματεί κατά του τόπου. Δεν ξέρουμε πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η κατάσταση. Στο δημοτικό συμβούλιο ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις και είναι εμφανές πως έχει βαλτώσει η κατάσταση με αυτήν την διοίκηση ενώ παράλληλα υπάρχουν και τα μεταξύ τους προβλήματα. Κάποιες αντιδημαρχίες έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα με τους αντιδήμαρχους να μοιάζουν λίγοι για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βορείου Ελλάδος.»

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου και το πρόβλημα που προέκυψε με την στέγαση του: «Το ΚΕΠ έγινε από την διοίκηση του Δημήτρη Χατζηβρέττα μετά από μεγάλο αγώνα. Το κατάφεραν ωστόσο αυτή η διοίκηση δεν μπορούσε επί ενάμιση χρόνο να πετύχει την ανανέωση του μισθωτηρίου του συμβολαίου με αποτέλεσμα να έρθει δικαστικός επιμελητής και να βγάλει έξω τους δημόσιους λειτουργούς. Για αυτό λέμε ότι άρχισε να γίνεται επικίνδυνη αυτή η διοίκηση. Το αστείο είναι ότι προσπάθησαν να κάνουν ανακοπή της απόφασης στην Εισαγγελία και ακόμα και ο Εισαγγελέας τους πέταξε έξω» είπε αρχικά ο κ. Αντίνου και συμπλήρωσε κλείνοντας:

«Πλέον βλέπουμε ότι η κατάσταση χειροτερεύει καθώς αν και ήθελαν να μεταφερθεί το ΚΕΠ σε έναν ιδιόκτητο χώρο του δήμου και να μην πληρώνει ενοίκια που όμως πληρώνει ήδη η κεντρική εξουσία και όχι ο δήμος. Τώρα επειδή βιάζονται να γίνει η μετεγκατάσταση, αυτή θα γίνει με απευθείας ανάθεση και θα κοστίσει 74.000 ευρώ. Βλέπετε λοιπόν πόσο άσκοπα καθημερινά χρεώνεται ο δήμος λόγος της ανικανότητας τους. Την ίδια στιγμή που πριν από έξι μήνες υποστήριζαν ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει το πάρκινγκ θα χρειαστούν 70.000 ευρώ. 11 χρόνια δεν έχουμε πάρκινγκ για 70.000 ευρώ που δεν μπορούν να βρουν ενώ σε μία νύχτα βρήκαν 74.000 ευρώ για την μετεγκατάσταση του ΚΕΠ. Γίναμε πανελλαδικώς ρεζίλι, αυτός είναι ο τρόπος που διοικεί αυτή η διοίκηση»

Δείτε επίσης: Απ. Τζιτζικώστας : Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας νιώθει περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr