ΧΑΝΘ: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια (vid)

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της “Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης” παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της διοίκησης της ΧΑΝΘ

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου – που είναι και η επέτειος της γενέθλιας ημέρας, της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων – και θα περιλαμβάνει το εικαστικό πολυθέαμα στο κτίριο της ΧΑΝΘ και τη συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Κήπου, αφιερωμένη στην ιστορία, στο παρόν και στο μέλλον της ΧΑΝΘ, τις αρχές, τις αξίες και τους άξονες δράσης της. 
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκινά στις 29 Αυγούστου, με τριήμερο κινηματογραφικό και μουσικό φεστιβάλ, με άξονα την ίδια την ΧΑΝΘ, στο Θέατρο Κήπου και με θέματα που περιστρέφονται γύρω από τη διαχρονική δραστηριότητα της και αφορούν τον αθλητισμό, τη ζωή στη φύση και την κοινωνική προσφορά της. 
«Η ΧΑΝΘ εδώ και εκατό χρόνια δίνει τον παλμό και μεταδίδει το πνεύμα του αθλητισμού, του εθελοντισμού, της κοινωνικής συνεισφοράς» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών ΜακεδονίαςΘράκης Σταύρος Καλαφάτης και συνέχισε:

«Ως υφυπουργείο Εσωτερικών ΜακεδονίαςΘράκης είμαστε κοντά και στηρίζουμε. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πνεύμα της ΧΑΝΘ, του αλτρουισμού και του ήθους, με το οποίο σφυρηλατήθηκαν χιλιάδες νέοι, θα συνεχίζει να σφυρηλατεί τη νεολαία της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος».

Ο κ. Τζιτζικώστας  υπογράμμισε τη συνολική προσφορά της ΧΑΝΘ στον αθλητισμό, στον εθελοντισμό, στις δράσεις για τη νεολαία και τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι το κτίριο της ΧΑΝΘ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, σε πρόγραμμα ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ για τη συνολική ανακαίνιση του, ενώ θα υποστηριχθούν και οι δομές της στο Νυμφαίο, καθώς και εκδηλώσεις και οι δράσεις της.

«Η ΧΑΝΘ γιορτάζει τα εκατό χρόνια παρουσίας και προσφοράς της και ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει και συμμετέχει στον εορτασμό» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήρε το έργο της ΧΑΝΘ και αναφέρθηκε και σε δραστηριότητες που θα γίνουν με αφορμή των εορτασμό, με την υποστήριξη του κεντρικού δήμου. 
Ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης σημείωσε ότι η ΧΑΝΘ συνεχίζει το έργο της, αναπτύσσοντας σημαντική δραστηριότητα και προγράμματα , ακόμη και μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και αναφέρθηκε στο έργο που έχει αποτυπωθεί σε πολλούς τομείς, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στις κατασκηνώσεις, στον εθελοντισμό, ενώ ευχαρίστησε την πολιτεία και τους φορείς της πόλης για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τους προς τη ΧΑΝΘ
Στις 4 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί γιορτή στο πάρκο της ΧΑΝΘ με τίτλο : «Παιδί, Έφηβος, Ενήλικας» με σκοπό την ανάδειξη των προγραμμάτων, των δράσεων και των αξιών της ΧΑΝΘ.
Από τις επόμενες εκδηλώσεις ξεχωρίζουν η επιστημονική ημερίδα ιστορίας που διοργανώνεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αυλαία, με τη συμμετοχή το υλικό της οποίας θα εκδοθεί σε σειρά επιστημονικών μελετών με τίτλο : «Τετράδια Ιστορίας», καθώς και το διεθνές forum με θέμα : «Η κοινωνία των πολιτών του αύριο» στις 2021 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον και στο κτίριό της.

Επίσης, το Δεκέμβριο αναμένεται η έκδοση επετειακού λευκώματος με τις κορυφαίες στιγμές στην εκατονταετή ιστορία της με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της, ενώ θα παρουσιαστεί και το έργο της δημιουργίας νέου αρχειακού και ερευνητικού κέντρου της ΧΑΝΘ.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει στο τέλος του έτους με επίσημο δείπνο, με επίσημους προσκεκλημένους, τιμητικές απονομές και βραβεύσεις. Δράσεις τμημάτων προγραμματίζονται για το υπόλοιπο διάστημα ως το τέλος του έτους και κάποιες από αυτές και ως τις αρχές του 2022.

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν «Εκατό Κοινωνικές δράσεις για τα Εκατό χρόνια της ΧΑΝΘ» με πρωτοβουλίες προσφοράς και της αλληλεγγύης για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.  

Δείτε επίσηςΜεγάλη κίνηση από την ΧΑΝΘ: Ανοίγει την κατασκήνωση για τα παιδιά των πυρόπληκτων

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading