Χειμωνιάτικες συνθήκες στη Μακεδονία – Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην ορεινή Χαλκιδική

Χειμωνιάτικες συνθήκες στη Μακεδονία – Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην ορεινή Χαλκιδική

Ο Μάρτιος παρουσιάζει σήμερα το χειμωνιάτικο πρόσωπό του, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Λόγω του χιονιού και της ολισθηρότητας των δρόμων, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου στη Χαλκιδική. Κάτω από το μηδέν είναι η θερμοκρασία και στα χιονοδρομικά κέντρα, φτάνοντας τους -7 βαθμούς στη Βασιλίτσα Γρεβενών και τους -5 στο Σέλι Ημαθίας.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου ήταν πριν από λίγο η θερμοκρασία στη Βλάστη Κοζάνης και στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους 0 βαθμούς στον Βώλακα και το Νεοχώρι Χαλκιδικής και στους 2 βαθμούς στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Χαλκιδική:

– από το 1 έως το 10 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεοχωρίου – Βαρβάρας,

– από το 70 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), και

– από το 1 έως το 10 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεοχωρίου – Ολυμπιάδας.

Loading

Play