(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Χρ. Σταϊκούρας: «Αλλάζει πρόσωπο ο ΟΑΣΘ» – Στη Θεσσαλονίκη 110 ηλεκτρικά λεωφορεία

Ακόμα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενίσχυσης του ΟΑΣΘ, προκειμένου να βελτιωθεί η κίνηση στην πόλη, με βάση τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μάλιστα, ο υπουργός προανήγγειλε πως τα ηλεκτρικά λεωφορεία καταφθάνουν στην Θεσσαλονίκη αύριο (2.3.2024) και θα βγουν στους δρόμους το 2ο τρίμηνο του 2024. Kατά δεύτερον, ο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε πως προχωρά ο διαγωνισμός για ανάθεση λεωφορειακών γραμμών (όχημα, οδηγός και συντήρηση), 10 ετών ή νεότερα, για τα επόμενα 10+1 έτη στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Επιπλέον ο υπουργός εξήγησε πως βρίσκεται εν εξελίξει η φάση σχεδιασμού του 2ου διαγωνισμού προμήθειας 750 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων περίπου 225 λεωφορεία αναλογούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρωθεί, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, η ενίσχυση του ΟΑΣΘ με 150 νέους συμβασιούχους οδηγούς.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, διερευνάται η δυνατότητα επέκτασης του χρόνου σύμβασης των νέων συμβασιούχων οδηγών και η δυνατότητα απασχόλησης επιπλέον περίπου 40 οδηγών, έως το τέλος του 2024, δηλαδή μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, που προσδιορίζεται για τον εφετινό Νοέμβριο.

Πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα ενεργειών είναι ο αριθμός των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα, από 245 λεωφορεία του ΟΑΣΘ τον περασμένο Δεκέμβριο, χθες κυκλοφόρησαν 296 λεωφορεία.

Πρόσθετα, ο ΟΣΕΘ επιβεβαίωσε την αυξητική τάση στις επικυρώσεις εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ). Συγκεκριμένα, το 2023, έγιναν 9,6 εκατομμύρια επικυρώσεις εισιτηρίων, 69% περισσότερες από το 2022.

Δείτε επίσης: Διυπουργική συνάντηση για τη Θεσσαλία στις 13:00 στο ΥΠΑΑΤ

Loading