Χριστουγεννιάτικο παζάρι στον Τρίλοφο με δημιουργίες ατόμων με ειδικές ανάγκες

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στον Τρίλοφο με δημιουργίες ατόμων με ειδικές ανάγκες

Αρχικά οργανώθηκαν μαθήματα και βιωματικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και την κατανόηση της χρησιμότητάς της. Ακολούθησε η συλλογή αντικειμένων από σπίτια που θα κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων. Ανάμεσά τους γυάλινα βάζα και μπουκάλια, παλιά περιοδικά, βιβλία , πλαστικά κ.α. Ως επόμενο στάδιο ήρθε η εκπαίδευσή τους από εθελοντές για τις τεχνικές που μπορούν να εφαρμόσουν ώστε να μεταμορφώσουν αυτά τα υλικά σε όμορφα αλλά και χρήσιμα (εκ νέου) αντικείμενα. Για την επίτευξη του σκοπού “ δαπανήθηκαν”: πολλή αγάπη, ομαδική δουλειά και μεράκι επί πολλές ημέρες ενώ “ επιστρατεύτηκαν” η φαντασία και η δημιουργικότητα. Και το αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν, τους δικαίωσε. Τώρα, έχοντας έτοιμες τις ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες τους, όλες από ανακυκλωμένα υλικά, “ στήνουν” το Χριστουγεννιάτικο παζάρι τους. Ο λόγος για τα παιδιά που του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) « Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης» που εδρεύει στον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης, στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Το παζάρι θα λειτουργήσει μόνο μία ημέρα: την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Όσοι το επισκεφθούν μπορούν να προμηθευτούν από εκεί διάφορα πρωτότυπα χειροποίητα στολίδια και χρηστικά αντικείμενα, διακοσμητικά, ρούχα αλλά και γλυκά.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ιδρύθηκε το 2016 με πρωτοβουλία και ευθύνη του Σωματείου «Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης» με σκοπό την από κοινού προώθηση των συμφερόντων των ατόμων με αναπηρία και την πλήρη κοινωνική τους ένταξη και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Στόχος και όνειρο των μελών του Σωματείου είναι η δημιουργία Στέγης Φιλοξενίας. 

«Η Στέγη Φιλοξενίας θα προσφέρει μια σημαντική ανακούφιση σε εμάς τους γονείς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να είναι σε έμπιστα χέρια και ότι κάποιος θα τα φροντίζει, όταν εμείς φύγουμε από τον κόσμο», επισημαίνει ο εμπνευστής της ιδέας, πατέρας Αναστάσιος Γαλανίδης.
 

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play