Χρύσα Αράπογλου: Συγκροτούμε μια παράταξη με διευρυμένο πολιτικό εύρος – Ο αγώνας μας είναι μονομέτωπος (vid)

Η Χρύσα Αράπογλου διεκδικεί τον δήμο Καλαμαριάς ως επικεφαλής μιας «δημοτικής παράταξης με διευρυμένο πολιτικό εύρος». – Κάλεσε για κοινό αγώνα κατά της διοίκησης Δαρδαμανέλη που αποδείχθηκε ανεπαρκής.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου πλαισιωμένη από δύο εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους τη Χριστίνα Φοροπούλου και τον Ζαχαρία Κώστα, που προέρχονται από την παράταξη “Συνεργασία για την Καλαμαριά” του Θεοδόση Μπακογλίδη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η κα Αράπογλου ανέλυσε το σχέδιό της για την Καλαμαριά. Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική κατά της διοίκησης Δαρδαμανέλη που όπως είπε αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων ενώ για τις προεκλογικές ζυμώσεις στην Καλαμαριά είπε ότι τους τελευταίους μήνες είναι σε διαρκείς επαφές και με άλλες παρατάξεις. Η υποψήφια δήμαρχος δήλωσε ότι παρ’ όλες τις διαφορές με τις άλλες παρατάξεις από τον χώρο της κεντροαριστεράς ο αγώνας είναι μονομέτωπος. Όπως ανέφερε: «εμείς θα τους καλέσουμε όλους σε έναν κοινό αγώνα κατά της σημερινής διοίκησης και του σημερινού δημάρχου που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Θα τους καλέσουμε όλους σε έναν κοινό αγώνα για τη συγκρότηση μιας παράταξης με διευρυμένο πολιτικό εύρος κατά της σημερινής διοίκησης και του σημερινού δημάρχου».

Το παραλιακό μέτωπο εκπέμπει SOS

Η υποψήφια δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στο παραλιακό μέτωπο λέγοντας ότι: «η Καλαμαριά κινδυνεύει και η παραλία της εκπέμπει SOS» ενώ έθεσε ως προτεραιότητα τη διάσωση και αξιοποίηση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου.

Όπως είπε, η κατάσταση στην Καλαμαριά «δεν πάει άλλο», γι’ αυτό το λόγο πήρε την απόφαση να επανακάμψει στα κοινά μετά από πολλή σκέψη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμαριά από την οποία δεν έφυγα ποτέ. Την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα την πήρα έπειτα από πολλή σκέψη και αφού είχαν προηγηθεί πάμπολλες συζητήσεις με πρόσωπα και φορείς της πόλης μας από τις οποίες διαπίστωσα ότι η Καλαμαριά κινδυνεύει, ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτήν την πορεία».

Για την Αρετσού ανέφερε ότι: «ήταν διαχρονικά, από το 1930 τουλάχιστον, τόπος εστίασης, ψυχαγωγίας και βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια να βρίσκεται σε προϊούσα παρακμή» ενώ τόνισε ότι: «η παραλία δεν αντιμετωπίζεται από Καραμπουρνάκι έως Μίκρα με ενιαίο τρόπο, ενώ εξαιρείται από το σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Για τους σχεδιασμούς για τη μαρίνα της Καλαμαριάς αναρωτήθηκε: «Τι είναι όλα αυτά που συζητάμε για βιώσιμη ανάπτυξη και πώς συνδέονται με αυτούς τους φαραωνικούς σχεδιασμούς».

Για το Κυβερνείο είπε ότι καταρρέει και πως μέσα στο Κόδρα βρίσκονται σε εγκατάλειψη 16 κτήρια, ο παλιός Μπάτης είναι σκουπιδότοπος, το πρώην νοσοκομείο Παναγία είναι λεηλατημένο, ενώ είναι άβατο η περιοχή μέχρι τη Σχολή Δικαστών.

Πρώτη προτεραιότητα το Καραμπουρνάκι

«Να βρεθεί άμεσα λύση σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες» δήλωσε η κα Αράπογλου, επειδή όπως τόνισε «αν προχωρήσει το σχέδιο ανοικοδόμησης θα δημιουργήσει προηγούμενο». Για την διοίκηση του δήμου είπε ότι χειρίζεται αυτά τα κρίσιμα ζητήματα αποσπασματικά, με φόβο και προχειρότητα. «Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν σε αυτήν την κατάσταση και δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχίζονται σε αυτήν την κατάσταση. Τα ζητήματα της παραλίας της Καλαμαριάς είναι ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Δεν έχει η Θεσσαλονίκη άλλες ανάσες. Δεν έχει την πολυτέλεια να θυσιάζει τα ανοίγματά της», είπε.

Εκτίναξη των απευθείας αναθέσεων

Η κ. Αράπογλου άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση Δαρδαμανέλη κάνοντας λόγο πως διοικεί μια κλειστή ομάδα με χαρακτηριστικά οικογενειοκρατίας. Επίσης επισήμανε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια εκτίναξη των απευθείας αναθέσεων κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών.

Όπως προανήγγειλε η κα Αράπογλου την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 7:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης σε εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης των μελετών για την ανάπλαση της Αριστοτέλους

Loading