Διαθεσιμότητα 800 θέσεων στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη έως το τέλος Οκτωβρίου

Διαθεσιμότητα 800 θέσεων στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη έως το τέλος Οκτωβρίου

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα γίνουν διαθέσιμες στους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης οι 800 θέσεις προσωρινής στάθμευσης, που δημιουργούνται σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους της πόλης και θα διατίθενται ως επί το πλείστον δωρεάν. Εντός του ιδίου χρονοδιαγράμματος αναμένεται να είναι έτοιμη και η σχετική ψηφιακή εφαρμογή (app), που ενεργοποιείται στο πλαίσιο των μέτρων για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (Flyover). Πέραν αυτών, στόχος είναι να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή κυκλική συγκοινωνία με λεωφορεία από και προς τους συγκεκριμένους χώρους πρόσκαιρης στάθμευσης, ώστε να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των οδηγών προς τα οχήματά τους.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κώστας Γκιουλέκας, μετά το πέρας της σημερινής τακτικής σύσκεψης του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Flyover, που συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες περίπου στο Διοικητήριο. Οι 800 θέσεις δημιουργούνται εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE (δωρεάν), στον χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε δύο χώρους της ΓΑΙΑΟΣΕ στα δυτικά της πόλης (δωρεάν). Αναζητούνται νέοι χώροι, που θα αξιοποιηθούν αντιστοίχως.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), του Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ), της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, ο κ. Γκιουλέκας γνωστοποίησε ότι έχει ολοκληρωθεί η τρέχουσα φάση της επεξεργασίας της: «έχουν προστεθεί όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και είμαστε πλέον έτοιμοι να δώσουμε την εφαρμογή στην χρήση του κάθε Θεσσαλονικέος, του κάθε επισκέπτη της πόλης».

«Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο από όλους ζητήσαμε ως ένα συντονιστικό συμβούλιο της πόλης, είναι ο καθένας να αναλάβει ένα μερίδιο της κοινωνικής ευθύνης που αναλογεί σε όλη την πόλη και κυρίως στους φορείς, για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας μέχρι να παραδοθεί αυτό το έργο», κατέληξε ο κ. Γκιουλέκας.

Loading

Play