Δικαιοσύνη ζητούν οι πρόεδροι των Ρομά μετά τη διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς την κοινότητα

Να αποδοθεί δικαιοσύνη ζητούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων Ρομά μετά τη διχογνωμία ανάμεσα σε εισαγγελέα – ανακριτή για την προφυλάκιση του αστυνομικού, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Έκκληση προς την κοινότητα των Ρομά για ψυχραιμία, έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά κ Παντζος τονίζοντας πως «Η οικογένεια και οι φίλοι αντιδρούν και θέλουν να προφυλακιστεί ο αστυνομικος» και πως η υπόθεση μπορεί να φτάσει μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

«Δεν δεχόμαστε το 1-1 εισαγγελέα – ανακριτή»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Ρομά Θεσσαλίας κ Χαρίτος, υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρχει συγκαλειψη της υπόθεσης «Η απόφαση τώρα που βγήκε 1-1, που διαφώνησε εισαγγελέας και ανακριτής, δεν τη δεχόμαστε. Ζητάμε άμεσα δικαιοσύνη για να επιστρέψουν όλοι οι τσιγγάνοι στα σπίτια τους. Να τιμωρηθεί ο αστυνομικος. Εμείς καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της κοινότητας Ρομά Παναγιώτης Σαμπάνης ζήτησε δικαιοσύνη για τον Κώστα Φραγκούλη.

Σημειώνεται ότι το δικαστικό συμβούλιο θα πάρει την τελική απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού, εντός των επόμενων ημερών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, δήλωσε πως μέχρι την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου «Θα εισφέρουμε οποιοδήποτε νέο αποδεικτικό στοιχείο έχουμε για να υποστηρίξουμε τους ισχυρισμούς μας».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Προσωρινά ελεύθερος ο αστυνομικος που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά