Δίκη Άλκη Καμπανού: “Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Άλκη στη μηριαία αρτηρία-Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του”, ομολόγησε ο 2ος κατηγορούμενος

Με την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου συνεχίζεται αυτή την ώρα η δίκη των “12” για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Χαριλάου.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

propoli

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που ήταν συνοδηγός στο δεύτερο από τα τρία οχήματα που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό, ανέβηκε στο βήμα και ομολόγησε ότι αυτός είναι το άτομο που χτύπησε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία.

“Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Άλκη στο πόδι, είναι όλα μια σκιά και δεν είχα καταλάβει τι έχω κάνει”, είπε στο δικαστήριο.

Ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού, είπε ότι θα ήθελε να είναι ο ίδιος στη θέση του αδικοχαμένου 19χρονου. “Όλο αυτό τον καιρό δεν ξέρω πως έχω αντιμετωπίσει όλα αυτά, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς και μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του Άλκη και να μην βρίσκεται αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται”, είπε.

Ο δεύτερος κατηγορουμενος μίλησε για την εκείνη την ημέρα, περιγράφοντας στο δικαστήριο τι έγινε το μοιραίο βράδυ.

“Βρεθήκαμε στο γήπεδο για να δούμε τον αγώνα βόλεϊ και μετέπειτα γυρίσαμε οι δύο μας στο σύνδεσμο. Μέσα στον σύνδεσμο είχαμε μάθει ότι είχαν γίνει κάποια επεισόδια στο Ωραιόκαστρο σε βάρος οπαδών της ομάδας μας και για αυτό πήραμε την απόφαση όλοι μαζί να πάμε Χαριλάου. Πήραμε όλοι μαζί την απόφαση, εγώ προσωπικά δεν είχα ξανά βρεθεί σε κάτι τέτοιο. Σκοπός μας ήταν να πάμε να επιτεθούμε και να τραμπουκίσουμε και όχι να γίνει όλο αυτό που συνέβη. Δεν ψάχναμε κάποιους συγκεκριμένους απλά πήγαμε Χαριλάου για να βρούμε να χτυπήσουμε οπαδούς του Άρη”.

Σε ερώτηση για το αν ειχαν στείλει άτομο να ελέγξει την περιοχή, ανέφερε ότι “νομίζω ότι είχαμε στείλει κάποιον αλλά δεν θυμάμαι ποιος τον έστειλε” και συμπλήρωσε: “Αυτός μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν οπαδοί οργανωμένοι του Άρη στη Χαριλάου και νομίζω ότι είχαν ενημερώσει με αυτό με τηλέφωνο”.

Σε ερώτηση της έδρας για το πως κατάλαβαν ότι πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς ανέφερε: “τους οργανωμένους δεν τους ξέρω απλά πηγαίναμε να βρούμε αν είναι κανένας περίεργος ντυμένος, δηλαδή κάποιοι το καταλαβαίνουν ότι κάποιος είναι περίεργος, ναι στην απολογία μου λέω ότι υπάρχουν σταμπαρισμένοι αλλά εγώ δεν τους ξέρω”.

Μιλώντας για τα αντικείμενα που κρατούσαν, δήλωσε: “τα πήραμε γιατί ήμασταν σίγουροι ότι οι οπαδοί του Άρη θα είχαν και αυτοί πράγματα. Το μαχαίρι το πήρα από τον σύνδεσμο και βρίσκονταν σε έναν χώρο μέσα στο μπαρ”.

«Ρώτησα πρώτος “τί ομάδα είστε;”»

Ο κατηγορούμενος περίγραψε στο δικαστήριο το τι ακολούθησε από τη στιγμή που εντόπισαν την παρέα του Άλκη. “Πήγαμε Χαριλάου ψάχνοντας την παρέα του Άλκη. Κατεβήκαμε- εγώ πρώτος- μαζί με έναν ακόμα κατηγορούμενο. Προχωράμε προς το σημείο, την είσοδο της οικοδομής, βλέπουμε τεσσερα με πέντε άτομα στα σκαλιά, ρώτησα πρώτος τι ομάδα είναι και αυτοί είπαν Άρης ρε που@…ς και ανέβηκα τα σκαλάκια. Γύρισα πίσω μου και δεν είδα τον άλλον κατηγορούμενο, αυτό θυμάμαι. Εκείνη την ώρα τρώω την κρανια στο κεφάλι”, ανέφερε και συνέχισε: “Χάνω την ισορροπία μου και εκείνη την ώρα έβγαλα το μαχαίρι από την τσέπη του παντελονιού μου και άρχισα να τον χτυπάω κάτω στα πόδια. Τον χτύπησα δυο με τρεις φορές στο αριστερό πόδι. Θυμάμαι μια σκιά, δεν θυμάμαι ακριβώς, λογικά εκεί θα χτύπησα και τον Άλκη, την στιγμή δηλαδή που θα έφευγε από τα σκαλάκια. Ήταν μια φευγαλέα σκιά, δηλαδή αυτό το ότι χτύπησα τον Άλκη θα γίνεται στην αρχή του συμβάντος πάνω στα σκαλιά. Δίνω τα δύο χτυπήματα πάνω στον φίλο του Άλκη”.

«Ο Άλκης πήγε να ξεφύγει από τα σκαλιά και εκεί τον χτύπησα»

«Εκείνη την ώρα που τραυματίστηκα δέχομαι ένα χτύπημα από ξύλο στο κεφάλι μάλλον από κάποιον που ήταν πάνω στα σκαλιά. Εκείνη την ώρα γύρισα πίσω πίσω είδα κάποια αίματα και μετά γύρισα προς την άλλη πλευρά και είδα ένα κινητό. Εκεί που ήταν τα αίματα είδα τρία τεσσερα άτομα αλλά δεν είδα τι έκαναν, τα πόδια του Άλκη θυμάμαι να είδα. Ο Άλκης εκείνη την ώρα πήγε να ξεφύγει από τα σκαλιά όπως σας το είπα, και εκεί δέχθηκε το χτύπημα από εμένα, δεν σημαδευα κάπου συγκεκριμένα, δεν ήξερα ότι εκεί ήταν η μηριαία αρτηρία. Δεν ήξερα ότι είχε ξεφύγει τόσο η κατάσταση. Για τους υπόλοιπος κατηγορούμενος δεν αντιλήφθηκα ότι κάποιος είχε κάνει κάτι”. “Εκείνη την στιγμή σπάω το κινητό και επιστρέφω όπως πήγα, δεν είδα ούτε τον Άλκη κάτω πως ήτανε, μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση άκουγα φωνές δηλαδή φασαρία, δεν θυμάμαι ακριβώς τι και πως, επικρατούσε ένας πανικός και ένα χάος“, είπε ο κατηγορούμενος.

«Πέταξα το μαχαίρι σε έναν υπόνομο»

Ο 2ος εκ των 12, ομολόγησε στο δικαστήριο πως ξεφορτώθηκε το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό. “Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε προς την Τούμπα, όπου εκεί σε έναν υπόνομο πέταξα το μαχαίρι. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν μιλούσα γιατί ήμουν πολύ αγχωμένος και δεν θυμάμαι να είχαμε πει ότι τους πήραμε. Παρκάραμε στην Τούμπα, πήγαμε με τον έναν κατηγορουμενο προς την Μπότσαρη και λίγο πριν, πέταξα το μαχαίρι σε έναν υπόνομο. Μπήκαμε σε ένα ταξί και πήγαμε προς τον σύνδεσμο, εγώ μπήκα μέσα και ο άλλος κατηγορουμενος πήγε πίσω στην Τούμπα για να πάρει τα άλλα παιδιά. Στον σύνδεσμο είχε αλλά δύο τρία άτομα τα οποία δεν ήταν μαζί μας στην επίθεση. Τους περιγράφω λίγο τι έκανα εγώ ότι χτύπησα κάποιον με μαχαίρι. Εγώ έβαλα λίγο πάγο στο κεφάλι γιατί πονούσε από τα χτυπήματα και έβαλα ένα χανζαπλαστ στο χέρι. Μετά από αυτό γύρισα στο σπίτι μου το οποίο είναι κοντά στην Άνω Πόλη. Το επόμενο πρωί έμαθα ότι υπάρχει ένας νεκρός. Απ’ όσο θυμάμαι δεν είχα πάρει νομίζω κάποιον τηλέφωνο. Δεν είπα στους δικούς μου για το συμβάν, δεν ήξερα πως να τους το πω και μετά με συνέλαβαν και είπα για εμένα. Δεν πιστεύω να αντιστάθηκα κατά την σύλληψη μου”, είπε.

Η απολογία του συνεχίζεται…

Loading