Δίκη Άλκη Καμπανού: Ένταση έξω από τα δικαστήρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων προκλήθηκε έξω από το δικαστικό Μέγαρο όπου διεξάγεται η δικη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.


Η ένταση δημιουργήθηκε όταν νεαροί που βρίσκονται από νωρις το πρωί έξω από τα δικαστήρια, «πιάστηκαν στα χέρια» και φώναζαν το ένα στο άλλο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τα άτομα απομακρύνθηκαν άμεσα, χωρίς να σταματήσουν μεν, να φωνάζουν.

Κούγιας: Δυστυχώς προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανου, Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις κατά την άφιξη του στο Μεικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για ελλειπή μέτρα ασφαλείας ενώ εξέφρασε και τον φόβο του πως λόγω των καθυστερήσεων της διαδικασίας οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι σε έξι μήνες.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας:

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι οικογένειες των θυμάτων και τα ίδια τα θύματα δεν έχουν καμία προστασία. Βλέπετε τι γίνεται εδώ έξω, ο καθένας μπορεί να κάνει ο, τι θέλει και αυτό είναι πολύ άσχημο για τους ενόρκους και τους μάρτυρες» ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαδικασίες της σημερινής ημέρας: «Η πρώτη μέρα είναι διαδικαστική όπου οι δικηγόροι των κατηγορουμένων μαζί με την κα εισαγγελέα θα επιλέξουν τους ενόρκους.»

Παράλληλα ο δικηγόρος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι: «Διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν επελέγησαν αναπληρωτές δικαστές και εισαγγελέας.

Έπρεπε να υπάρχει ήδη αναπληρωτής στην έδρα που θα παρακολουθεί Συμπληρώνεται το 18μηνο ακριβώς σε έξι μήνες ενώ η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετά οπότε δυστυχώς προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι. Αν κυριαρχήσει αυτό το κλίμα της παντελούς έλλειψης ασφαλείας και είχα πει ότι από την αρχή η δίκη αυτή έπρεπε να γίνει σε άλλη πόλη όπου θα τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας αν και η διαδικασία εντός της αίθουσας είναι υποδειγματική.

Για αυτό πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ειλικρινά σας το λέω οι οικογένειες των θυμάτων φοβούνται και φανταστείτε τι έχει να γίνει με τους μάρτυρες και τους ενόρκους. Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά εξ αρχής δεν ξεκινάμε όπως πρέπει.»

«Έχω αντοχές», λέει ο πατέρας του Άλκη

Ο πατερας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, με μεγάλο ψυχικό σθένος, κατευθυνόμενος προς το δικαστικό Μέγαρο δήλωσε:

«Πώς να είναι η πρώτη μέρα, δύσκολη μέρα, δύσκολη μέρα. Έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε».

Η μητέρα του Άλκη, έχοντας πλάι της για μια ακόμη φορά την αδερφή της δολοφονημένης Ζωής Δαλακλίδου, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Εν μέσω αποδοκιμασιών έγινε νωρίτερα η άφιξη των δώδεκα κατηγορουμένων στα δικαστήρια, από διαδηλωτές που φώναζαν «είστε δολοφόνοι» και τους αποδοκίμαζαν.

Δείτε επίσης: Στα δικαστήρια οι γονείς του Άλκη Καμπανού: «Έχω αντοχές», λέει ο πατέρας του