Δίκη Άλκη Καμπανού: Στα δικαστήρια οι 12 κατηγορούμενοι – «Δολοφόνοι», φώναζαν οι διαδηλωτές

Από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου έφτασαν πριν από λίγο οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού με οπαδικά κίνητρα, στις 1 Φεβρουαρίου 2022 στη Χαριλάου.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Ένταση επικράτησε κατά την άφιξη τους στα δικαστήρια, από κόσμο που είχε μαζευτεί και φωναζε «δολοφόνοι» ενώ περνούσαν μέσα στο δικαστικό Μέγαρο.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι -ηλικιών 21 έως 26 ετών- αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δικηγόρος 12ου κατηγορούμενου: Έδειξε με μακέτα πώς έγινε η δολοφονία

Μακέτα αναπαράστασης από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου έφερε ο Βασίλης Ταουξής συνήγορος υπεράσπισης του 12ου κατηγορουμένου, στο δικαστικό μέγαρο, κατά τη δεύτερη μέρα της δίκης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης «ο 12ος κατηγορούμενος είναι οδηγός αυτοκινήτου το οποίο μπαίνοντας στην οδό πλαστήρα κάνει μια στάση και αποβιβάζει του τρεις συνεπιβάτες και έπειτα απομακρύνεται και πηγαίνει 100 μέτρα από την πολυκατοικία που έγινε αυτό που έγινε».

«Δεν είχε καμία συμμετοχή, δεν ήταν μέλος του συνδέσμου, δεν πήγαινε στο γήπεδο, δεν ήταν φίλαθλος», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Μακέτα από το σημείο της δολοφονίας προσκομίζει ο δικηγόρος του 12ου κατηγορούμενου

 Δείτε επίσης: Λος Άντζελες: Νεκρός δράστης μετά από πυροβολισμούς