Δίκη Άλκη Καμπανού: Τι είπαν οι “12” δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονική επίθεση

Τις φρασεις που αντάλλαξαν οι 12 κατηγορούμενοι λίγα δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονική επίθεση αποκάλυψε στην κατάθεση του ο Ν.Τ, ο τρίτος μάρτυρας από την παρέα του Άλκη Καμπανού το μοιραίο βράδυ.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

«Είδα στην αρχή 5-6 να έρχονται προς τα πάνω μας όπου μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Άκουσα έναν να λέει σε κάποιον «δεν είναι αυτοί δεν τους ξέρω» και άλλον να λέει «πάμε να φύγουμε». Μετά, ειπώθηκε από κάποιον «παμε, στα @@ μας» και ήρθαν κατά πάνω μας», κατέθεσε ο μάρτυρας υποστηρίζοντας πως οι 12 φάνηκε να έψαχναν άλλη παρέα..

Ο Ν.Τ, κατέθεσε πως ήξερε ελάχιστα τον Άλκη Καμπανό και μάλιστα εκεινο το βράδυ ήταν η δεύτερη φορα που τον έβλεπε στη ζωή του, και πως ηταν στενός φίλο του Δ.Κ. και του Σ.Κ. (δυο νεαρών απο την παρέα του Άλκη)

«Νόμισα ότι ήταν κάποια πλάκα απο παιδιά της γειτονιάς»

Μιλωντας για το πως κατάφερε να ξεφύγει από το αιματηρό επεισόδιο, είπε «αρχικά νόμισα ήταν κάποια πλάκα από παιδιά της γειτονιάς, μιας και μένω στη Χαριλάου, μετά είδα τα μαχαίρια και κατάλαβα… είδα ένα μακρύ μαχαίρι σαν λοστό, ενώ κατέβαινα τα σκαλιά της πολυκατοικίας με έπιασε ένας και μου έδινε μπουνιές. Μετά με άφησε και κατάφερα να φύγω ανάμεσα τους από την πόρτα της πολυκατοικίας…»,

«Πήγαν να με κυνηγήσουν»

Στη συνέχεια, περιγράφει ότι κινήθηκε προς την οδό Ν. Πλαστήρα, όταν ειδε ενα άτομο απο πίσω του «Πήγα προς την πλαστηρα και πήγε ένας να με κυνηγήσει, αλλα δεν συνέχισε». Αργότερα βρήκε τον τραυματισμένο από δρεπάνι ΔΚ μαζί με τον ΣΚ, και προσπάθησε να τον βοηθήσει με την πληγή του.

«Δεν ξέρω αν ήθελαν να σκοτώσουν»

Ο Ν.Τ. είπε πως δεν θυμάται κανένα πρόσωπο γιατί «όλοι είχαν τα πρόσωπα τους καλυμμένα είτε με χειρουργικές μάσκες, είτε με half face, μόνο ένας φαινόταν τα χαρακτηριστικά του λίγο παραπάνω, αλλά δεν θυμάμαι πως ήταν».
Σχετικά με το αν η πρόθεση των 12 ήταν η δολοφονία, δήλωσε «Δεν ξέρω αν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, που εν τελει αυτό αποδείχτηκε, ωστόσο ήθελαν σίγουρα να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά».
Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 9/2.

Δείτε επίσης: Δίκη Άλκη Καμπανού: «Βρήκα μια φόρμα σε έναν κάδο και έδεσα την πληγή μου από το δρεπάνι», λεει ο φίλος του Άλκη

Loading