Δίκη Άλκη Καμπανού: «Βρήκα μια φόρμα σε έναν κάδο και έδεσα την πληγή μου από το δρεπάνι», λεει ο φίλος του Άλκη

Κατάθεση από το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού έδωσε ο φιλος του, Δ.Κ ο οποιος δέχτηκε χτύπημα με δρεπάνι.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

Ο 19χρονος, ο οποίος σπουδάζει ηχοληψία και παράλληλα εργάζεται στην εστίαση, περίγραψε τα όσα θυμάται από τη θανατηφόρα επίθεση που στα μάτια του κράτησε 5-10 δευτερόλεπτα, μέχρι τη στιγμή που μπήκε τραυματισμενος στο ασθενοφόρο και έμαθε ότι ο Αλκης είναι νεκρός.

Ήρθαν αυτοί οι 12 και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε

«Καθόμασταν 45λεπτο και ήρθαν και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε, ήρθαν αυτοί οι 12. Είδα να έρχονται από την Πλαστηρα, τους είδα μπροστά μου 10-15 άτομα μέτρησα. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι γινεται. Μετά μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε και είπαμε Άρης. Έρχονταν επιθετικά, κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό. Δεν έβλεπα κανένα πρόσωπο φορούσαν half face, και καταλάβαμε για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους θέλουν να κάνουν κάτι κακό», είπε ο μάρτυρας.

«Αν δεν έφευγα ίσως είχα ίδια κατάληξη με τον Άλκη»

Ο μάρτυρας, είπε πως «βλέποντας τους να πλησιάζουν με μαχαίρια δρεπάνια ξύλα ρόπαλα, κατάλαβα ότι είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Μετά ακολούθησε η ερώτηση. Απαντήσαμε Άρης και ήρθαν καταπάνω μας», λέγοντας πως η πρόθεση των 12 ηταν ξεκάθαρη «Αν δεν έφευγα εγώ και οι άλλοι ίσως είχαμε ίδια κατάληξη με τον Άλκη. Ήρθαν αποφασισμένοι για να σκοτώσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση τα χτυπήματα να ήταν επιπόλαια».

«Γύρισα για να φάω πίσω το χτύπημα με το δρεπάνι»

Ο 19χρονος κατέθεσε πως τον χτύπησε ένα άτομο με δρεπάνι, μια φορά, και δείχνοντας ως δράστη τον δεύτερο κατηγορούμενο, καθώς θυμάται το χρώμα των μαλλιών του και το βάρος του. Παραλληλα, πρόσθεσε πως λόγω της αδρεναλίνης δεν ένιωσε τον πόνο από το δρεπάνι και νόμισε ότι τον χτύπησαν με λιγότερο αιχμηρό όπλο, μέχρι να δει το αίμα στο σώμα του. «Είδα τον ένα με το δρεπάνι να έρχονται κατά πάνω μου. Ήμουν στα σκαλάκια της πολυκατοικίας αριστερά πάνω.Γύρισα και δεν κατάλαβα ότι έφαγα δρεπάνια, από την αδρεναλίνη υποθέτω, γύρισα για να το φάω πίσω όχι μπροστά και έπεσα στη δίπλα πολυκατοικία. Όταν δέχτηκα το χτύπημα, νόμιζα ότι ήταν με κάποιο ξύλο, παρόλο που είδα το δρεπάνι αλλά δεν το πίστευα. Μετά που έκανα πέντε βήματα το κατάλαβα επειδή έπιασα πίσω είχα αίματα».

«Βρήκα μια φόρμα σε έναν κάδο και έδεσα την πληγή μου»

Στη συνέχεια, περιγράφει πως πήδηξε στην απέναντι οικοδομή και πήγε στην οδό Παπανατασιου. «Είδα σχεδόν όλα τα άτομα από πάνω στον Άγγελο και στον Άλκη, οι άλλοι δυο (σ.σ. φίλοι του Άλκη) πρόλαβαν να φύγουν, επομένως πήγαν πάνω σ αυτούς που έμειναν. Όταν έστριψα ξανά προς εκεί για να δω τι γινεται είδα 7-8 άτομα να κατευθύνονται προς τα αμάξια.Ένιωθα πολύ τον πόνο εκείνη τη στιγμή έστριψα, βρήκα σε ένα κάδο μια φόρμα και έδεσα τη πληγή μου. Είχε γίνει όλο το παντελόνι μου κόκκινο. Από μακριά άκουγα τον αλκη φώναζε μη με βαράτε άλλο, βοήθεια…».

«Στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο Αλκης είναι νεκρός»

Ο Δ.Κ αναφέρει πως μισή ώρα μετά, αφού είχε βρει τον Ν.Τ (σ.σ. άλλο μελος της πενταμελούς παρέας του Άλκη που είχε διαφύγει), «Είδαμε ασθενοφόρο και κάναμε σήμα να σταματήσει. Καταλάβαμε ότι ήρθε γιαυτο. Μέσα ασθενοφόρο μέσα έμαθα οτι ο αλκης είναι νεκρός, έλεγαν οι νοσηλευτές μεταξύ τους συνέχεια τη φράση Ρ-1 και υπέθεσα ότι είναι κωδικός οτι ο Αλκης είναι νεκρός».

«Δεν λένε αλήθεια οι 12, μόνοι μας τραυματιστήκαμε;»

Ο Δ.Κ είπε πως μέχρι και σήμερα δεν δέχτηκε καμία συγγνώμη από καμία οικογένεια, ενώ σχετικά με την στάση των 12, που αρνούνται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη, τόνισε πως «Δεν λένε αλήθεια δξε γινεται να μην χτύπησε κανεος τον Άλκη, τον χτυπήσανε. Και τον άγγελο και εμένα. Μόνοι μας τραυματιστήκαμε;».

Η κατάθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε επίσης: Δίκη Άλ. Καμπανού: Ένταση ανάμεσα σε Κούγια – Ταουξή «Πήγαινε να πάρεις και τα κοινόχρηστα»

Loading