Δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας: Ένοχος ο οδηγός του ΙΧ – Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε των Έμμα τον Νοέμβριο του 2022 στην Καμάρα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Σήμερα το πρωί ο 27χρονος βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να απολογηθεί, καθώς πριν από έναν χρόνο παρέσυρε με αυτοκίνητο την 21χρονη φοιτήτρια και στη συνέχεια την εγκατέλειψε. Η Έμμα νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη για πέντε ημέρες, ωστόσο εν τέλει υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο 27χρονος οδηγός του ΙΧ απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και υποστήριξε ότι δεν είχε δει την Έμμα, που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο στο ύψος της Καμάρας.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο αποφάσισε να κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 16 ετών και έξι μηνών για κακουργηματικές πράξεις, αλλά και για το γεγονός ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Συγκεκριμένα, οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς άδεια, απορρίπτοντας το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε ο δικηγόρος του.

Με την ανακοίνωση της ποινής, έγινε παράλληλα γνωστό ότι ο οδηγός του ΙΧ έχει δικαίωμα έφεσης, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη. Επισημαίνεται, ότι ο συνήγορος υπεράσπισης, ζήτησε από την έδρα να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο, κάτι που ομόφωνα δεν έγινε δεκτό.

Στο εν συγκεκριμένο σημείο τον λόγο πήρε η εισαγγελέας, που τόνισε πως το διάστημα κράτησης του κατηγορούμενου στις φυλακές Νιγρίτας είναι πολύ μικρό. “Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε όλη την επικράτεια. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αυτοβούλως παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Οι φωτογραφίες του υπήρχαν παντού και ήταν θέμα χρόνου να τον εντοπίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Δεν τίθεται θέμα αυτόβουλης εμφάνισής του”.

Τέλος, με την ανακοίνωση της ποινής, από το ακροατήριο ακούστηκε η φράση “καλά να περάσεις” προς τον κατηγορούμενο.

Δείτε επίσης: Δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας: Την ενοχή του οδηγού πρότεινε η εισαγγελέας

Loading