Δικηγόρος 16χρονου Ρομά: «Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία – Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή» (vid)

Δηλώσεις στα μέσα έκανε πριν από λίγη ώρα ο δικηγόρος του 16χρονου Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι μετά από καταδίωξη.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Όπως ανέφερε ο κύριος Αλεξόπουλος, η κατάσταση της υγείας του 16χρονου νεαρού είναι αρκετά κρίσιμη. «Πρόκειται για τρώση σημαντικών σημείων του εγκεφάλου. Αφαιρέθηκε η σφαίρα μετά από πολύωρη επέμβαση, όμως η ζωή του κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του νεαρού.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας «οπλίζει» τα χέρια των αστυνομικών

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της αστυνομίας που εξέδωσε για το συμβάν ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι είναι στο ίδιο πλαίσιο ομοίων περιστατικών που έγιναν στην πόλη της Αθήνας. Δυστυχώς αυτές οι δηλώσεις «οπλίζουν» τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιον τρόπο, ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αστυνομία. «Δεν πρόκειται για ακόμα μια εκδήλωση αστυνομικής βίας, πρόκειται για μια ευθεία βολή, για μια εν ψυχρώ δολοφονία», σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε πως:

«Η προανακριτική της αστυνομίας φωτίζει ακριβώς τον τρόπο που έγινε το περιστατικό. Δεν υπήρχε καμία απολύτως ενέργεια του παιδιού κατά των αστυνομικών. Το παιδί το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ακριβώς για ποιο λόγο τον καταδιώκουν. Όταν είδαν ότι δεν συμμορφώνεται σήκωσαν πιστόλι από πίσω, και η βολίδα τρύπησε το τζάμι ακριβώς από πίσω του γιατί το αυτοκίνητο είναι αγροτικό. Σπάει το τζαμί και καρφώνεται στο κεφάλι του παιδιού. Όλα αυτά καταγράφονται στην έρευνα της αστυνομίας, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ανακοίνωση της αστυνομίας».

Δείτε επίσης: Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Οργή και αγωνία από συγγενείς και φίλους για τον πυροβολισμό 16χρονου (pics)