Δικηγόρος 31χρονης: «Ήταν ατύχημα – Δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος»

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της 31χρονης φερόμενης ως δράστιδας, κ. Θανάσης Χατζάκος υποστήριξε ότι πρόκειται για ατύχημα και εξήγησε πως στέκουν οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος.

Προφυλακιστέα κρίθηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 31χρονη φερόμενη ως δράστης μετά την απολογία της.

propoli

Η 31χρονη με καταγωγή από την Βουλγαρία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση περί κατοχής όπλου.

Η φερόμενη ως δράστης έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περίπου μια ώρα, όπου και επέμεινε στις αρχικές της θέσεις για τον τραυματισμό του συζύγου της.

«Οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης είναι ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος και αυτό προκύπτει από την δικογραφία από πλείστα γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι η πράξη συνέβη σε γλέντι από πανηγύρι στη Βόλβη, περί ώρα 06:15 ξημερώματα, αφού είχαν καταναλώσει αλκοόλ και η δράστιδα και ο σύζυγος της που ήταν το θύμα και μάλιστα σε παρέα που ήταν ο σύζυγος μαζί με τους φίλους του», αναφέρει ο κ. Χατζάκος.

«Αν είχε ανθρωποκτόνο δόλο δεν θα λάμβανε χώρα σε μια τέτοια στιγμή και σένα τέτοιο συγκεκριμένο μέρος. Δηλαδή θα γινόταν σε ένα άλλο σημείο, αλλά αφού έγινε η πράξη, η ίδια με τα έπειτα κάλεσε κάλεσε το ΕΚΑΒ, η ίδια πήρε μαζί με τον αδερφό του θύματος και τον πήγαν στο κέντρο υγείας. Η ίδια μέσα στο αυτοκίνητο κρατούσε την πληγή του με χαρτιά για να σταματήσει αιμορραγία.

Η ίδια δεν επέμεινε στον ισχυρισμό ότι έπεσε πάνω στο μαχαίρι, απλά το ζήτημα είναι ότι στις 06:15 το πρωί έχοντας καταναλώσει και οι δυο ποσότητα αλκοόλ, όταν υπήρξε ένας μικροδιαπληκτισμός, επάνω στο γεγονός ότι η ίδια τον είπε να φύγουνε και ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει γιατί ήταν μαζί με τους φίλους του.

Εκεί υπήρξε μια μικρή ένταση και επειδή υπήρχαν και φαγητά στο γλέντι και πάνω στο τραπέζι και κάποια κρεατικά, το μαχαίρι ήταν για να κόβουν τα κρεατικά και έχοντας το μαχαίρι στο χέρι της του επέφερε τραύμα στη θωρακική χώρα. Το βασικό νομικό ζήτημα είναι το θέμα του ανθρωποκτόνου δόλου, ο οποίος δεν υπήρχε και αυτό φαίνεται και από την στιγμή και από την κατάσταση», ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης.

Το μαχαίρωμα έγινε λέγοντάς του να έρθει να φύγουνε και ο ίδιος ξαφνικά σηκώθηκε και αυτοί κάνοντας μία κίνηση τον βρήκε στην θωρακική χώρα. Είναι ένα ατύχημα», σύμφωνα με τον δικηγόρο Θανάση Χατζάκο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 31χρονη που φέρεται να μαχαίρωσε τον άνδρα της

Loading